Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wielki poradnik dla chomików?
Co wy na to żeby zrobić wielki poradnik dla nowych chomików, dla osób które nie znają lub mają trudność z językiem HTML?
Mogłaby to być strona, gdzie każdy umieszczałby coś od siebie np. darmową reklamę, darmowe menu, skrypt, grafikę na chomika itp.
Myślałem też nad reklamą na tej stronie dla chomików, którzy byliby wyjątkowo aktywni, aby zachęcić ludzi do tworzenia nowych materiałów :)

Pamiętam, że jak zaczynałem to zawsze chciałem mieć super reklamę ale nie potrafiłem jej zrobić :(

coś w tym stylu:
[Obrazek: Bez_tytu_u.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Pomysł ciekawy, ale kto miałby się tym zająć?

Ogółem te wszystkie rzeczy są tu na forum, wystarczy na spokojnie kopać tematy w dziale dotyczącym chomikuj oraz Strefa Webmastera. Może nie wszystko jest ale kopiąc w tematach można wiele się nauczyć.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Tak, na forum jest dział dla użytkowników portalu chomikuj.pl jednak dobrze byłoby poświęcić na to stronę www z tutami itp.

Diablo09 napisał(a):Pomysł ciekawy, ale kto miałby się tym zająć?

Nad tym też myślałem. Najlepszym wyjściem byłaby możliwość wstawiania postów przez każdego zarejestrowanego użytkownika na portalu. Natomiast grupa adminów, moderatorów czuwała nad każdym wpisem. Strona utrzymywałaby się z reklam ale na sam początek myślałem o darmowym hostingu.
Niedostępny
  Odpowiedz
Czy ktokolwiek z Was poza mną zauważył, że na chomikuj nie ma już tylu plików co kiedyś, znalezienie czegokolwiek to katorga? Przez google już nie opłaca się niczego szukać, bo same puste foldery, a w wyszukiwarce chomikuj pokazuje się stos identycznych plików, tyle, że zachomikowanych lub po prostu wgranych przez innego chomika. Te opisy html, szczerze mówiąc nigdy nie zwracałem na nie uwagi, nigdy. Kiedyś się tworzyło, ale w sumie żeby chomik ładniej wyglądał, bo mało w tym funkcjonalności, w cokolwiek byś nie kliknął (mam na myśli przekierowania na foldery i pliki w opisie) strona się odświeża, latanie po tych menu to katorga, nikt nawet nigdy nie pomyślał o ładowaniu listy plików do ramki w opisie, no ale trudno.

Jeśli chcesz stworzyć taki poradnik droga wolna, Twój czas, Twoja inicjatywa. Tu na forum jest mnóstwo informacji, możesz je pozbierać. Tak, czy siak opisy chomika, powinny zawierać tylko jedną rzecz, opis.
  Odpowiedz
Możesz zrobić, pomysł naprawdę ciekawy, może siè udać. Tylko musiałbyś na dole czy gdzieś dać reklamę odjechanych ;)

Mógłbyś na tej stronie zrobić taki generator opisów jak jest na chomiczkuj, tylko to by wymagało dużo roboty, ale jak masz czas :)

Odpowiedz
Swordancer napisał(a):Te opisy html, szczerze mówiąc nigdy nie zwracałem na nie uwagi, nigdy. Kiedyś się tworzyło, ale w sumie żeby chomik ładniej wyglądał, bo mało w tym funkcjonalności, bo w cokolwiek byś nie kliknął strona się odświeża, latanie po tych menu to katorga, nikt nawet nigdy nie pomyślał o ładowaniu listy plików do ramki w opisie, no ale trudno. .

Na tej stronie nie będzie (że tak powiem) syfu! Osobiście bardzo nie lubię obecnych menu flash! Zamulają i są kompletnie nieprzydatne :/

Lista plików w ramce - kiedyś to zastosowałem - było to wygodne fakt ale niezbyt poręczne.

Poza tym zgadzam się, że wyszukiwarka plików chomikuj jest beznadziejna :/ Dodali ją po to aby mieć kolejny myślnik, dlaczego warto założyć konto!

Napisać prosty formularz, który będzie podstawiać wpisany tekst do gotowego szablonu? Izi ;)
Niedostępny
  Odpowiedz
Ogólnie już taką osobną stronę mamy. Może nie ma wszystkiego, ale też coś jest.

Adres na do strony jest na głównej stronie, jednak nie wszyscy zauważają
http://dodatki.odjechani.com.pl
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Ok, Diablo09 spoko ale strona jest nieaktualizowana co jest wielkim minusem (punkty na chomikuj - kiedy to było :( ) + ten strasznie wkurzający popup (newsletter) :/
Serio, raz go skasuje to po raz drugi się pojawia - błagam wyłączcie to :D
A współpraca nie działa tj. formularz kontaktowy :( więc sam widzisz!
Niedostępny
  Odpowiedz