Wielkie reklamy w CHR
|
Denerwują mnie wielkie i "ciężkie" reklamy w "chomikowych rozmowach". Niektórzy użytkownicy słusznie stwierdzili, do czego służy ten moduł. Tylko do rozmów. Ok. Jeśli ma to służyć też do reklamy, zespół chomikuj.pl mógłby ograniczyć wielkość grafik wstawianych w okienka. Dzisiaj usunąłem 2 reklamy, które były tak duże, że nie mieściły się na wysokość na 15 calowym monitorze, przy ustawieniach rozdzielczości 1280x800. Faktem jest że wiele osób denerwuje napakowana grafiką, chomikowa strona, ale w dużej mierze, przyczynia się do tego chomikowy shoutBox.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.02.2011, 16:34
Heh. To denerwuje każego. Powiem Ci, że są ograniczenia w wielkości wklejanych obrazków, ale sprytni użytkownicy chomika już znaleźli na to obejście. Wystarczyło stworzyć odpowiednią tabelę <table>z tłem i nadając jej odpowiednią wielkość. Jest jeszcze drugi sposób to zamieścić tło obrazka w pojemniku <div> z odpowiednimi parametrami rozmiarów.
17.02.2011, 16:43
(17.02.2011, 16:34)CzekoladowyBaron napisał(a): Heh. To denerwuje każego. Powiem Ci, że są ograniczenia w wielkości wklejanych obrazków, ale sprytni użytkownicy chomika już znaleźli na to obejście. Wystarczyło stworzyć odpowiednią tabelę <table>z tłem i nadając jej odpowiednią wielkość. Jest jeszcze drugi sposób to zamieścić tło obrazka w pojemniku <div> z odpowiednimi parametrami rozmiarów. Czytałem o tym. Polak potrafi, a im wyżej będzie poprzeczka, tym wyżej będą skakać Faktem jest, że my też obchodzimy i naginamy pewne zasady, ale sam osobiście staram się wklejać, rozsądnych wymiarów banerki.
17.02.2011, 16:51
O tak, jest to wkurzające. Sam nieraz usuwam wielkie reklamy. Jak jeszcze ktoś tam naładuje brokacików, migających literek i kto wie czego jeszcze to "No Comment".
Dla jednego duża reklama a dla drugiego ta sama reklama jest mała.
Osobiście uważam, że nie mam dużej reklamy, a spotkałem się z pretensjami w moim kierunku o za dużą właśnie. Mi duże reklamy nie przeszkadzają, i tak ich nie czytam. Kasuję tylko te, które nie mieszczą się na moim monitorze 19 cali...
17.02.2011, 21:01
i właśnie dlatego mam wyłączonego chomikowego SchoutBoxa
18.02.2011, 01:33
(17.02.2011, 21:01)vrrerran napisał(a): i właśnie dlatego mam wyłączonego chomikowego SchoutBoxaJa tego nie zrobię bo jednak co niektórzy zostawiają tam swoje pochwały na temat moich plików lub całego chomika. O dziwo nie robią tego w komentarzach do plików pomimo że ich o to prosiłem. Czasami staram się pisać informację że "wiadomości z dużymi reklamami będą zaraz usuwane" i jakoś ostatnio nie mam z tym problemu. A jak ktoś złamie tą zasadę to usuwam i już. Mało kto to sprawdzi skoro wielu zapewne tylko "biega" po wszystkich chomikach i zostawiają tam banery i nawet nie zaglądają w foldery.
18.02.2011, 10:26
Na teraz nie blokuję nikogo i nie ostrzegam, ostatnio pojawiły się duże reklamy częściowo powiązane z forum, nie wnikam kto przygotował te reklamy, zastanawiam się tylko po co i dlaczego takie duże. Nie wszyscy posiadają monitory wielkości telewizorów. O tym też powinni pomyśleć "producenci" reklam czy banerów.
18.02.2011, 17:37
(18.02.2011, 01:33)skrzypas napisał(a): ... Mało kto to sprawdzi skoro wielu zapewne tylko "biega" po wszystkich chomikach i zostawiają tam banery i nawet nie zaglądają w foldery.Racja - tak właśnie jest. Myślę, że do kolejnych poprawek chomika, obsługa wprowadzi ograniczenia również do tabel i pojemników DIV. Nie jest to trudne, a całkowicie wyeliminuje wielkie reklamy z chomikowych rozmów.
23.03.2011, 16:22
Mi osobiście Duże reklamy nie przeszkadzają. ale denerwuje mnie strasznie długie ładowanie strony jak w chomikowych rozmowach jest kilka wiadomości z ciężkimi grafikami
---
|