Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Windows 7 - karta wifi
(05.10.2011, 21:47)admin napisał(a): Poszukam sobie nowych w necie i zrobię jak piszesz.

Nie nowe tylko te same, które wcześniej działały.
Powinieneś mieć płytę ze sterownikami do laptopa a jeżeli nie to ściągnij z oficjalnej strony.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Problem z tymi kartami w Lenovo jest niestety znany i nie ma na niego jednego lekarstwa, w jednym laptopie karta się wyłączy po tygodniu użytkowania a w innym po 2 latach.
W niektórych przypadkach wystarcza przywrócenie systemu w innych wgranie łatki od intela a w jeszcze innych wymiana karty na inną.
Spróbuj zrobić tak jak pisze skrzypas może uda się ją uruchomić, jeśli to nie zadziała to będziemy dalej myśleć.
  Odpowiedz
Dobra teraz po kolei co się działo:
-odinstalowałem sterowniki, zainstalowałem od nowa. Nic nie pomogło
-próbowałem poprzez Fn+F5 i również nic nie pomogło
-przywróciłem stan systemu do początkowego stanu i również nic to nie pomogło (straciłem wszystkie możliwe dane)
-zacząłem pakować lapka do kartonu z zamiarem odstawienia go do serwisu
i wiecie co? Z przodu zauważyłem taki malutki prostokątny przełącznik.

Uruchomiłem lapka ponownie, przełączyłem guzik i internet pojawił się w ułamku sekundy.
Włosy rwałem sobie z głowy.
Chodziło o bzdurny przełącznik z przodu obudowy!!!

Aż zrobię Wam zdjęcie tego pyrpcia przez którego córa straciła 200GB filmów i 10GB gier.
Cóż - lekcja dla mnie, nauczka dla Niej.
  Odpowiedz
Zupełnie zapomniałem o tym przełączniku, w sumie myślałem że go sprawdziłeś, często przypadkowo zdarzało mi się właśnie w ten sposób wyłączyć neta u siebie w laptopie.
Adminie a danych nie straciłeś, przywróć system do stanu z przed przywracania (jest taka opcja do wyboru), jeśli to się nie uda mogę Ci opisać jak możesz odzyskać te dane.
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):przywróć system do stanu z przed przywracania (jest taka opcja do wyboru)
Właśnie szukałem i nie znalazłem. W XP pyta się od razu czy zaakceptować pkt przywracania,
czy powrócić do poprzedniego stanu. W 7 tego nie ma, ale bo nie wiem gdzie jest.
  Odpowiedz
Przywracanie systemu do stanu z przed przywracania robisz tak samo jak robiłeś przywracanie z tą różnicą, że wybierasz cofnij punkt przywracania (czy jakoś tak).

Zastanawia mnie jednak fakt że zostały usunięte wszystkie pliki, z reguły podczas przywracania systemu zmianie ulegają tylko pliki systemowe i programy a dane takie jak e-maile, zdjęcia czy filmy powinny pozostać bez zmian.
  Odpowiedz
Może Admin użył przycisku który jest przeważnie w laptopach który przywraca go do stanu fabrycznego :D ?

A przywracanie do stanu poprzedniego jest w windows 7

Wejdź w Menu Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > wybierz "Przywracanie systemu" (u mnie 3 od dołu) :)
---
  Odpowiedz