Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Windows XP - bluescreen ntoskrnl.exe+1610c7
Mam taki problem. Wiecie co zrobić mam?
[Obrazek: a9a669cb6578.jpg]
  Odpowiedz
Komunikat się pojawia przy każdym uruchomieniu systemu ?
Jeśli tak to na początek odpal system w trybie awaryjnym i zobacz czy dalej będziesz miał ten komunikat.
  Odpowiedz
Tak, mam tak przy każdym uruchomieniu komputera. Chciałem włączyć panel, ale komputer nie reaguje.
  Odpowiedz
Jaki panel ? Tam gdzie są tryby uruchamiania systemu ?
  Odpowiedz
Jak włączyłem tryb awaryjny to dobrze jest. Jak uruchomiłem ponowne komputer to ten sam komunikat się pojawił. Teraz nie wiem jak to naprawić.
  Odpowiedz
Zrób przywracanie systemu. Wybierz punkt z datą kiedy wszystko dobrze działało.
  Odpowiedz
Wciśnij F8 przy starcie komputera i z listy wybierz tryb awaryjny

Odpowiedz
  Odpowiedz

Odpowiedz
Tutaj możesz znaleźć potrzebne odpowiedzi: https://odjechani.com.pl/Thread-Poradnik...bluescreen

Przeprowadzenie większości operacji powinno być możliwe w trybie awaryjnym. Niektóre operacje są tylko pod nowsze systemy. Skoro w trybie awaryjnym wszystko gra, problemem jest moduł lub sterownik uruchamiany z systemem, ale niekonieczny do uruchomienia czystego systemu bez rozszerzonych funkcji, więc w trybie awaryjnym zacznij od badania komputera wg. poradnika.
  Odpowiedz