Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Windows nie uruchamia się, po usunięciu Ubuntu.
Aż ze zdziwienia pobrałem i nagrałem tę płytę, odpalam, wybieram Dos Programs, Next i u góry widzę szukaną przez Ciebie opcję. Też mam wersję 15.2

Mam wersję z tej strony, na starcie wyświetla mi się to co w screenie tutaj: http://www.instalki.pl/programy/download...ootCD.html

Może pobierz ten obraz i użyj http://unetbootin.sourceforge.net/ aby wgrać na pendrive, jeśli dalej nie możesz znaleźć właściwej opcji. Jak masz dvdroma i płytę gdzieś, to nagraj sobie.
  Odpowiedz
Ajajaj, może źle zrobiłem że pobrałem z chomikuj. Już zasysam i sprawdzę.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
To samo. Znacząco się różni wszystko niż na screenie z instalek.

U mnie tak wygląda odpalony Hirens
[Obrazek: 85255532735260218264.jpg]

Zapewne trzeba wejść w Dos programs, tylko, że u mnie laptop zaczyna piszczeć bardzo głośno, i pojawia się to co pokazałem w spoilerze kilka postów wyżej.

Po wejściu w 'Offline NT/2000/XP/Vista/7 Password Changer/nWindows Pas'
Mam jakieś ciekawe opcje, które przedstawiam poniżej
[Obrazek: 44063825859460226850.jpg]

Może tutaj coś pogrzebać trzeba? Od razu mówię, że nie chcę stracić danych z dysku.

Dobra Hirens się nie sprawdził w tym wypadku!

Natomiast Parted Magic, którego wcześniej nie doceniłem spisał się świetnie! Oczywiście, problemu jeszcze nie rozwiązałem, ale przez niego właśnie właśnie włączyłem system operacyjny. Włączał się ponad 5 minut, ale się włączył.

Po rozwiązaniu problemu napiszę co i jak robiłem ;)
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
  Odpowiedz
Hirens by się sprawdził, tylko nie sprawdził się Unetbootin, który źle załadował go. Gdybyś nagrał go na płytę to nie byłoby problemu. Podstawą użytkowania Windowsa jest posiadanie kopii z systemem, którą można pobrać ze stron Microsoftu, gdy posiada się licencję. Teraz skoro system Ci działa, to zalecam sprawdzić, czy działa jak należy i wykonać sprawdzanie dysku komendą "chkdsk /r" oczywiście przy ponownym uruchamianiu, a później użyć komendy "sfc /scannow", bo te kroki powinny być podejmowane regularnie.

Hirensem już robiłem takie rzeczy... Nikt by nawet nie podejrzewał, że są możliwe.
  Odpowiedz
Rozwiązanie z użyciem programu Parted Magic:

1. Zaopatrujemy się w następujące programy:
  • Parted Magic (posłuży do uruchomienia systemu)
  • Unetbootin (potrzebny tylko w przypadku rozruchu z Pendrive'a)
  • EasyBCD 2.2.0 (naprawi Master Boot Record systemu)
2. Patred Magic wypalamy na płytę CD, lub przy użyciu Unetbootin wypakowujemy na Pendrive'a
3. Uruchamiamy komputer i zmieniamy w biosie botowanie z CD/DVD room lub naszego pendrive'a
4. Z pośród opcji wybieramy Local Boot Routines Menu, następnie Plop Boot Manager
Pojawi się mała lista:
HDA Patrition1
HDB Patrition1
Floppy
CDROM
USB

Wasza lista może się różnić, zależnie od ilości dysków/partycji. Wybieramy, tą na której mamy zainstalowany system i naciskamy enter. W moim przypadku HDA Patrition1.
5. System zacznie się uruchamiać, może to potrwać dłuższą chwilę.
6. Po włączeniu systemu operacyjnego, instalujemy EasyBCD 2.2.0
7. Uruchamiamy program i klikamy na BCD Deployment
8. Zaznaczamy: Install the Windows Vista/7 bootloader to the MBR lub Install the Windows Vista/7 bootloader to the MBR (zależnie od systemu jaki posiadamy!).
9. Klikamy na Write MBR
10. Po operacji zamykamy program, uruchamiamy komputer ponownie, w biose ustawiamy boot na dysk z systemem i zapisujemy zmiany. Po uruchomieniu możemy już odinstalować program EasyBCD 2.2.0.

Mam nadzieję, że wszystko opisane w miarę zrozumiale.
Są także inne sposoby. A powyżej jeden z nich. Nie mam nic przeciwko, jak ktoś poda prostsze rozwiązanie w tym wątku.
  Odpowiedz