*1/2 opakowania makaronu ryżowego
*8- 9 paluszków krabowych
*1/2 - 3/4 ogórka szklarniowego
*Pęczek koperku
*Majonez/ majonez + jogurt + czosnek/ majonez + śmietana
*Sól, pieprz
Przygotowanie
Do mniejszego garnka wlać wodę, doprowadzić ją do wrzenia. Następnie zdjąć garnek z ognia i wrzucić do niego makaron ryżowy na około 5 minut. Po wyciągnięciu makaronu, należy go przelać zimną wodą i wystudzić. Paluszki krabowe pokroić w małe plasterki, ogórka w półplasterki (po pokrojeniu ogórka radzę posolić go- dla poprawy smaku i czekać aż puści sok, w celu jego odsączenia), koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do siebie i polać ulubionym sosem (nie za dużo, ponieważ sałatka będzie "za mokra!"), ewentualnie doprawić. W zależności od naszych kubków smakowych może to być sam majonez, sos czosnkowy lub majonez ze śmietaną.