Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
03.12.2013, 20:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.12.2013, 20:22 przez Shina96.)
Cóż to pisałam jakoś kilka dni temu. Akurat myślałam o moim byłym.
"Wspomnienia"
Wspomnienia zalewają mój umysł.
wspomnienia, których nie chcę pamiętać.
One zadają ból i łzy,
A jednak nadal są.
Choć nie byłam szczęśliwa,
To nadal Go wspominam.
Choć nie powinnam,
Nadal chcę z nim rozmawiać,
Lecz jednak tego nie robię.
Tęsknie, choć wiem, że to błąd.
To koniec i powinnam zapomnieć.
Zapomnieć o tym wszystkim.
Powinnam nienawidzić go,
Za łzy i cierpienie,
Za zdradę i smutek.
Lecz nie mogę, mimo starań.
Wciąż i wciąż mój umysł,
Zalewają wspomnienia o Nim.
Mimo bólu i cierpienia,
Wciąż wspomnienia zalewają mnie...
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥
Zanim coś pokażesz ludziom (wypracowanie/wiersz/esej, whateva) schowaj to do szuflady na dwa tygodnie, dopiero potem wyciągnij, przeczytaj i jeszcze raz oceń.
Tragiczne... nie, tak bym tego nie określiła Bardziej słowem 'grafomania', chociaż to tylko moja subiektywna opinia. Emocjonalne jest, owszem. Ale kompozycja niekoniecznie dobrana, 'lecz jednak' to sformułowanie na zasadzie 'ale jednak'. Wiersz nie może być przegadany
Ale teraz czegoś nie rozumiem. Poprzedni wiersz dedykowany był komuś w kim skrycie się kochasz, a ten twojemu byłemu? To jedna i ta sama osoba, czy dwie różne?
LadyPiano już tłumaczę. Ten wiersz pisałam kilka dni temu kiedy jeszcze myślałam o byłym i wmawiałam sobie, że nie zakochałam się w tym "aktualnym" chłopaku. Natomiast tamten wiersz pisałam dzisiaj gdy wreszcie zrozumiałam, że jednak jestem po uszy w nim zakochana. To są dwie różne osoby
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥
Tak naprawdę w żadnym się nie zakochałaś. Jeśli jest tak jak mówisz, to tylko dziecinne zauroczenia.
Demanufacture napisał(a):Zanim coś pokażesz ludziom (wypracowanie/wiersz/esej, whateva) schowaj to do szuflady na dwa tygodnie, dopiero potem wyciągnij, przeczytaj i jeszcze raz oceń.
Popieram. Koleżanka świetnie to ujęła
Wiersze ładne, można znaleźć w nich głębie, ale wynikają z wyimaginowanego cierpienia, a to trochę bezcelowe. Jesteś młoda, ciesz się życiem. Głowa do góry, tego kwiatu jest pół światu.
Człowiek zauroczony jest jak drwal w lesie, zapatrzony w jedno drzewo, przez czas jego ścinania.