Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Które partie popierasz i być może oddasz na jedną z nich głos w najbliższych wyborach? (do 3 odpowiedzi) [Ankieta Anonimowa]
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
4.35%
1 4.35%
Prawo i Sprawiedliwość (PiS)
26.09%
6 26.09%
Nowoczesna Ryszarda Petru (NPL)
0%
0 0%
Zjednoczona Lewica (ZL) [Sojusz Lewicy Demokratycznej (SLD) + Twój Ruch (TR) + Polska Partia Socjalistyczna (PPS) + Unia Pracy (UP) + Partia Zieloni (Zieloni) + Polska Partia Pracy - Sierpień 80 (PPP)]
8.70%
2 8.70%
Kongres Odnowy Rzeczpospolitej Wolność i Nadzieja (KORWiN)
26.09%
6 26.09%
Stonoga Partia Polska
8.70%
2 8.70%
Platforma Obywatelska (PO)
4.35%
1 4.35%
Kukiz'15
13.04%
3 13.04%
JOW Bezpartyjni
0%
0 0%
Szczęść Boże!
4.35%
1 4.35%
Kongres Nowej Prawicy
4.35%
1 4.35%
Razem
0%
0 0%
Inna
0%
0 0%
Razem 23 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wybory parlamentarne 2015
Szczególnie polecam fragment od 25 minuty, i życzę czystego sumienia w dniu wyborów.
  Odpowiedz
Według Odjechanych do parlamentu wejdzie 5 partii:
1. Prawo i Sprawiedliwość 26.09%
2. Kongres Odnowy Rzeczpospolitej Wolność i Nadzieja 26.09%
3. Kukiz'15 13.04%
4. Zjednoczona Lewica [Sojusz Lewicy Demokratycznej + Twój Ruch + Polska Partia Socjalistyczna + Unia Pracy + Partia Zieloni + Polska Partia Pracy - Sierpień 80] 8.70%
5. Stonoga Partia Polska 8.70%

Pod progiem wyborczym znajdzie się:
Platforma Obywatelska 4.35%
Polskie Stronnictwo Ludowe 4.35%
Szczęść Boże! 4.35%
Kongres Nowej Prawicy 4.35%

A zaraz zaczyna się cisza wyborcza, więc wątek zamknięty!

Odpowiedz
Koniec ciszy - wątek otwarty.
Jak wrażenia po pierwszych wynikach?

Odpowiedz
Czytałem mejle Nowoczesnej i jedyne na co liczę, to, że ta partia i Petru zostanie zjedzona przez resztę, bo nie chce tych krętaczy i nawet widzieć na oczy, jak patrzę na te mejle.

Jestem zażenowany faktem, że wciąż tak wielu ludzi oddało głosy na platformę (celowo małą literą), nie cieszmy mnie też frekwencja, bo widać połowa Narodu wolała zbijać bąki przed telewizorem lub jest tak zażenowana obecną sytuacja, że już ma dość głosowania w wyborach, którymi rządzą partie, sprzedajne media i powszechna indoktrynacja.

Jedyne co mnie cieszy, to spora przewaga PIS'u i obecność Kukiz'15 w Sejmie. To jest w zasadzie ostatnia szansa Rządu, bym zdecydował się zostać w kraju po studiach, jak nic się nie zmieni, albo jeszcze pogorszy, to uciekam jak najdalej, to możliwe.

Polska podniesie się teraz, albo upadnie lub zostanie zwykłą k**wą na usługach zachodu.
  Odpowiedz
Mam nadzieję, że jeszcze KORWiN wejdzie do sejmu (wg. sondażu brakuje mu tylko 0.1%), a PSL spadnie (ma tylko 0.2% nad progiem). KORWiN przyda się w sejmie i chciałbym, aby go w nim nie zabrakło.

A oto wyniki z godziny 21:00 25.10.2015:
[Obrazek: XDV1SGa.png]

Odpowiedz
Nowoczesna w Sejmie i...

https://www.youtube.com/watch?v=oxiJrcFo...nel=tasipl
  Odpowiedz
Byłem, zagłosowałem i nie mogę sobie zarzucić, że nie zrobiłem nic, żeby coś zmienić. Czy się zmieni - zobaczymy.
Mnie nie cieszy taka zdecydowana przewaga PiS-u. W zasadzie, to zaskoczony byłem, że tak odskoczyli do przodu. Jak zobaczyłem mojego imiennika w przemówieniu po ogłoszeniu wstępnych wyników, to krew mnie zalała po raz... nie wiem który. Wygrali wybory, będą rządzić pełną gębą, bo mogą samodzielnie z taką przewagą w sejmie i co? Przemówienie na temat swojego brata walnął :( Moja reakcja była taka sama, jak ta na filmiku powyżej.
To już obsesja jest kvr.. :Gniew Wszędzie ten Smoleńsk  Niedobrze Czy teraz PiS zacznie coś robić dla Polski, dla narodu, dla nas, czy będą non stop pieprzyć o tym "zamachu", "poległych", już prawie świętym bracie bliźniaku itd.?

Partia Kukiza weszła i to mnie cieszy. Z ciekawością poczekam, jak będą realizować to co zapowiadali.

Jak ja nie cierpię polityki! ;(
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
http://memy.pl//uploads/Post/18722/14452624607367.mp4

Odpowiedz
-Co ma ze sobą wspólnego Korwin i piwo niskoalkoholowe ?

-Jedno i drugie nie przekracza 5 %  Haha
(jak coś nie mam nic do Korwina :D )
  Odpowiedz