Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wycena Wycena chomika B0hazard
(19.02.2012, 20:35)Nicholas napisał(a): Wyceniam go na ponad 2000 zł albo i dużo więcej.
Chomik miał ponad mln filmów.
Dosyć znany.
Punktów nie wiem ile dostawałeś ale podejrzewam, że nie narzekałeś.

A cena koło 100 zł za takiego chomika jest po prostu śmieszna. Nie zdajecie sobie ludzie ile pracy żeby takiego wyhodować, prowadzić i rozsławić. Założę się, że żaden z Was będąc właścicielem tego chomika nie sprzedałby go za kilkaset złotych:)

Szkoda tylko że chomik zablokowany.

Potwierdzam, przez 3 lata włożyłem kupę pracy w to by z kilku tysięcy plików wypromować chociaż 100 żeby wyskakiwały w wyszukiwarce na pierwszych pozycjach. TO nie jest łatwe ze względu na to, że chomików jest kilkaset tysięcy albo lepiej a z tego 10% dąży do tego samego co ja. Nie pamiętam tego chomika jak wygląda, ale wiem że też z niego korzystałem. Zresztą nie ważny jest wygląd. Ważne jest, żęby przynosił dochód albo sprawiał radość właścicielowi. Myślę że w ciemno mogę zacząć od 1500zł. Jak odblokują to porównam do swojego i ocenię czy jest moim zdaniem wiecej wart niż wyceniam swojego czy mniej.
A osobie, która oferowałaby za mojego chomika 100zł nawet bym nie odpisywał na wiadomość bo szkoda zachodu.
O widzę że odkopaliście stary temat, chomik jest zablokowany i od chyba już 2 tygodni pracuje nad jego odblokowaniem, ponieważ poziom administracji chomikuj jest co tu mówić - poniżej krytyki. Co do chomika to po odblokowaniu będzie miał nowego właściciela, ale zgadzam się z Wami że wkładając kupę pracy w chomika a potem otrzymać wiadomość "kupię go za 100 zł jest śmieszne". Sam chomika miałem 4 lata, zebrałem tam ponad 2 mln plików z czego 1,8 mln filmów więc o czymś to świadczy.

Nie wiem czy byłem znany czy nie, być może ale to chodzi o całą pracę. Wbrew pozoru nawet chomikowanie plików od innych jest czasochłonne a co dopiero reklamy itp.
Blachu co do Twojego chomika, widzę że masz prawie 100% własnego uploadu a to myślę jest więcej warte niż zachomikowane. Menu trochę marne ale w końcu to hosting liczą się pliki. Chomika na lekko bez szczegółowego przeglądania wyceniłbym na ok. 500 zł wzwyż.
Odkopaliśmy, bo umierał bardzo ciekawy temat. Można się dużo z niego dowiedzieć o swoim chomiku. Oczywiście to twój temat, ale zawsze mozesz zmienić tytuł :) i zrobić ogólny.
Jeśłi chodzi o mojego chomika to podbiję cenę, tydzień temu dostałem ofertę. 1500zł mi oferował gość. Chomik w ciągu 5 miesięcy ostatnich zarobił ponad 4000zł a miesięcznie regularnie wyciąga obecnie 400zł. Wtedy był taki jakiś boom i lepiej się interes kręcił.
(19.02.2012, 23:07)Blachu82 napisał(a): Odkopaliśmy, bo umierał bardzo ciekawy temat. Można się dużo z niego dowiedzieć o swoim chomiku. Oczywiście to twój temat, ale zawsze mozesz zmienić tytuł :) i zrobić ogólny.

Zgadzam się w 100%, ciekawy temat. Nie mam nic przeciwko że z początku był
to temat o moim chomiku, możemy wycenić w nim wszystkich użytkowników.

Tak na serio, to naprawdę respekt za to że tyle dorobiłeś się na chomiku. To jest
właśnie to o czym mówię ja mając ponad 2 mln plików nie koniecznie muszę na nim
zarabiać więcej niż ty posiadając nawet 7 tysięcy. Za 3 lata poświęcone chomikowi,
1500 zł wydaje się być śmieszne, wkładając tyle pracy nie wiem czy 3000 zł by Cię
zadowoliło. Ja wyceniłem go jak większość ludzi, ale nie przyjrzałem mu się
dokładniej a widzę że dżemie w nim wielki potencjał. Tak myśląc dłużej nie wiem
czy jest ktoś w stanie wycenić swoją 2,3 lub nawet 4 letnią pracę nad chomikiem.
Temat w sumie godny rozmowy ..:D