Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
Wyciek danych z serwera solutionsoftware.pl
|
06.03.2013, 15:06
Jak nie ogarnie tego to nawet nie ma sensu hasła zmnieniać
Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2 Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
06.03.2013, 15:44
Mój chomik sie tu też znalazł. Za pewne są to najbogatsze chomiki.
06.03.2013, 16:05
Hasła są prawidłowe. Wiem to bo sam jestem na liście
![]()
06.03.2013, 16:08
no to ładnie, najlepsze jest to że ktoś kto to pobrał te hasła i opublikował je w sieci nie włamał się po to by pokraść coś z chomików lecz by pokazać, jak się kończy podawanie prywatnych rzeczy [w tym przypadku haseł] w ręce jakiegoś amatora która nawet nie zrobi szyfrowania haseł do bazy danych...
Anonimie - dziękujemy ! ;-) (na szczęście nie rejestruje się na takich gównach i moje hasło wciąż jest bezpieczne)
06.03.2013, 16:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2013, 18:07 przez Swordancer.)
06.03.2013, 16:41
W dosyć wąskim gronie została ujawniona wersja także z hasłami, lecz nie zostanie ona udostępniona, ani w żaden sposób wykorzystana. Z serwisu solutionsoftware zostały także usunięte loginy i hasła do prawie wszystkich chomików.
06.03.2013, 16:54
Gronie hakerskim rozumiem. Już ja dobrze wiem
![]() Szczerze mówiąc, to patrząc na tą stronę, nie zdziwiłbym się, gdyby hasła leżały sobie w pliku na ftp, bądź w bazie sql nie były szyfrowane. Jestem raczej amatorem, ale żeby zebrać hasła wcale nie trzeba się włamywać na serwer, no chyba, że sam serwer jest gorzej zabezpieczony niż obszar logowania do serwisu. Bruteforce, czy porządny słownik i przy użyciu paru PC'tów potrwa to kilka dni, jeśli hasła są w miarę proste. Jak dla mnie jakiś uczciwy haker zorientował się jakie dupowate zabezpieczenia ma ta strona i musiał się tym podzielić. Nie zamierzam tego sprawdzać, chociaż...
06.03.2013, 18:44
(06.03.2013, 15:44)Hubert1s napisał(a): Mój chomik sie tu też znalazł. Za pewne są to najbogatsze chomiki.Powiedzialbym raczej ze jest to lista najglupszych chomikow. Braw dla Was. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Żal.pl Zapewne ludzie dalej wrócą do tej strony i będą sprzedawać.
Jeżeli ktoś nadal chce sprzedawać transfer może to jeszcze robić za pomocą chomikdrop.pl, system jest zabezpieczony według wszystkich norm. Zasada jego działania jest taka sama tylko linki są generowane w czasie rzeczywistym i jest według mnie bardziej przejrzysty.
Co do solutionsoftware... był dziurawy jak ser szwajcarski. Nie było nawet najprostszych zabezpieczeń, zostały złamane chyba wszystkie możliwe wytyczne co do zabezpieczeń. Gdy tylko serwis się pojawi i będzie lepiej zabezpieczony napiszę tutaj jak było można wypisać na jednej stronie listę wszystkich voucherów w systemie, wraz z loginem i hasłem do chomików. Ale jak serwis stanie na nogi, mam nadzieję że ta metoda nie będzie działać ![]() Oczywiście z tego co mi wiadomo nie istniej serwis którego nie da się w jakiś sposób złamać. Ale do tego typu mało zaawansowanych stron one całkowicie wystarczają. |