Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wygrana w Radio Zet
Jak pewnie wiecie w Radio Zet jest możliwość wzięcia udziału w grze o nagrody poprzez wysłanie smsa lub smsów pod jakiś numer o jakiejś tam treści. Po wytypowaniu, prowadzący dzwoni pod wybrany numer i szczęśliwiec bierze udział w losowaniu nagrody. Przeważnie jest to jakaś pokaźna suma pieniędzy lub samochód Citroen C5 lub mniejsza nagroda rzeczowa jak np. kamera cyfrowa...

Nic nadzwyczajnego, po prostu zwykła codzienność w Radio Zet. Ale tym razem było ciekawiej. Prowadząca zadzwoniła do wylosowanego numeru, szczęśliwiec odebrał telefon i wylosował 100 000 złotych... Hurrrraa wygrał wygrał... Nic specjalnego, wygrał to wygrał. Do mnie nikt nie zadzwonił to nie miałem powodu do radości...

No dobra dobra, ale po chwili gość coś powiedział:
- Ale to nie moja pierwsza wygrana w Radio Zet.
Prowadząca:
- Taak? - a jaka była wcześniej?
Uczestnik, który wygrał 100 000 zł odpowiada:
- Jakiś czas temu wygrałem w Radio Zet Citroena C5......

I co wy na to:huh: Ja nie mogłem w to uwierzyć jak i również sama prowadząca...
Niektórzy to mają farta PODWÓJNEGO !!! :@
  Odpowiedz
W radiu Zet chyba jest łatwo wygrać.
Mam znajomego, który mieszka 2 piętra wyżej w moim bloku... Wygrał 3 razy w radiu Zet w ciągu kilku dni.
Niestety nie pamiętam co to było, chyba laptop, mp4 i coś jeszcze...
  Odpowiedz
Łatwo wygrać??? Ja nic nie wygrałem... grrrr
Kilka razy wysłałem sms i dostaję tylko spam na fona.
  Odpowiedz
Mam swoje zdanie na temat takich konkursów i dlatego też nie biorę udziału.
Uważam że "losowe" wybranie numeru telefonu to fikcja.
Wygrani od rana wiedzą co mają zrobić.
Podobnie jest z wszystkimi innymi pseudo loteriami typu: "wyślij sms i tak nic nie wygrasz, bo nagroda już jest przydzielona".
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
(15.06.2011, 08:08)Leszek napisał(a): Mam swoje zdanie na temat takich konkursów i dlatego też nie biorę udziału.
Uważam że "losowe" wybranie numeru telefonu to fikcja.
Wygrani od rana wiedzą co mają zrobić.
Podobnie jest z wszystkimi innymi pseudo loteriami typu: "wyślij sms i tak nic nie wygrasz, bo nagroda już jest przydzielona".

Eee chyba aż tak nie jest...?
  Odpowiedz
Wiadomo jakie jest moje zdanie w tej sprawie.
Jako że jestem już znany tu i ówdzie jako krytyk wszelkich maści informacji zatem jestem za odpowiedzią Leszka.
Nie wiem jaki jest system losowań numerów telefonów ale:
Z jednej strony powinien pominąć niedawno wylosowany numer telefonu
Z drugiej strony jest to przypadek jeden na milion że system losowania znów trafi ten sam numer i to nie przypadkowo zwłaszcza jeżeli w grę wchodzą najwyższe wygrane.

Jest to pewien chwyt marketingowy.
Dzięki czemuś takiemu mają więcej chętnych do konkursu a co za tym idzie zarabiają więcej kasy.
Stać ich na reklamy i taką kampanię reklamową w postaci zgłoszonego uczestnika który wygrywa fikcyjną główną nagrodę.
Można by tu gdybać na prawdę sporo i do końca nie wiadomo jak to dzieje się tam po drugiej stronie linii telefonicznej.
  Odpowiedz
No nie wiadomo jak to jest.
Ale jednak szanse na wygraną są, tak jak już pisałem wyżej. Znajomy z bloku wygrał 3 nagrody w ciągu kilku dni.
  Odpowiedz
Możliwe że istnieje też jakiś system zgłoszeń.
Nie wiem więc gdybam ale jeżeli jest taka możliwość że wysyłam SMSy codziennie o tej samej godzinie lub co tę samą ilość godzin to możliwe że zwiększam swoje szanse na wygraną.
System losowania zapętla się i trafia w uczestnika po z góry ustalonym czasie.
Na pewno wysyłanie zgłoszeń w tym samym czasie co równe 8 godzin (3 razy dziennie) zwiększa szanse trafienia.

To tak samo jak z lotto oraz z automatem do gier.
  Odpowiedz
Pamiętacie dawne czasy lata 70?
Np: Problemy z oponami i losowania w Polmozbycie lub kolejki "społeczne".
Pracowałem wówczas w ośrodku informatycznym w tej firmie. Generator do losowania był niby "niezależny" od ludzi. Opony trafiały ... tam gdzie miały trafić.
Telewizory na zapisy w kolejce "społecznej" odjeżdżały sobie spokojnie z zaplecza sklepów. Kolejka kwitła dalej.
Możemy sobie losować w domu przy użyciu jakiegoś generatora losowego nr lotto lub coś innego. Fajna zabawa. Polecam.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Nie jest to tak jak Opisujesz Leszku... napewno w pewnych wypadkach tak ale nie w przypadku Radia Zet i RMF FM mam kilkoro znajomych- szczęśliwców owych loterii... a ja nadal wysyłam i nic =[
[Obrazek: sygna4-1380474153.png]

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

Odpowiedz