Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wyłączona opcja przelewu punktów w Chomikuj.pl
Właśnie to jest wasze takie myślenie i chomikuj na tym korzysta. Uwierz mi że prokuratura od tak się tym nie będzie interesowała jak się wam wydaje, ale tu nie chodzi o od razu pozywanie ich. Zaraz wam przygotuje mail, który nawet może zwykły użytkownik który korzysta z chomikuj wysłać na ich skrzynkę mailową. Pamiętaj że prokuratora sama od siebie się interesuje sprawami karnymi, nie cywilnymi.

No to ułożyłem to i nie myślcie od razu że prokuratura się wami zajmię, bo prokuratura sama od siebie ściga za przestępstwa tybu zabójstwo, kradzież, zniszczenie mienia itd. a jeśli chodzi o prawa autorskie to muszą przeciwko was koncerny złożyć sprawy do sądów, a chomikuj przecież tego nie zrobi, więc trzeba tak myśleć.

Każdy, jeśli chce coś wskórać niech zrobi tak. Wyślę bezpośrednio z swojego e-mail na adres mailowy [email protected] e-mail, który będzie miał tytuł "Naruszenie regulaminu serwisu Chomikuj.pl", a w treści tak:

Cytat:Witam.

W nawiązaniu do pkt 18. waszego regulaminu, który jest aktualnie na stronie cytując:

"usługi hostingowe pkt.18. Użytkownik może przekazać swoje Punkty innym Użytkownikom korzystając z systemu przelewów punktowych. Dokonanie przelewu Punktów przez Użytkownika powoduje zmniejszenie liczby pozostałych Punktów Użytkownika o liczbę odpowiadającą 5 % przelewanych Punktów. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za prawidłowe wskazanie adresata przelewu poprzez podanie pełnej, aktualnej i prawidłowej nazwy Konta adresata. XI.POSTANOWIENIA KOŃCOWE pkt.3.Żadne z postanowień niniejszego Regulaminu nie może być interpretowane w sposób, który ograniczałby prawa przysługujące konsumentom stosowanie do obowiązujących przepisów prawa."

stwierdzam iż doszło do naruszenia regulaminu serwisu Chomikuj.pl z waszej strony, tutaj dwa niezaprzeczalne powody:

- Każda zmiana sposobu działania strony musi być poprzedzona przynajmniej 7 dniowym powiadomieniem każdego użytkownika ów strony, który zaakceptował regulamin w całości rejestrując się na stronie
- Wszelkie istotne zmiany na strony, powodujące inny charakter działania strony powinien być zamieszczony równocześnie wraz z zmianami technicznymi na stronie w regulaminie strony, równocześnie zmiana regulaminu powinna być zaakceptowana lub nie przez każdego użytkownika strony

Nawiązując do tych dwóch powodów z przykrością stwierdzam iż złamaliście regulamin własnej strony, który może skutkować odpowiedzialnością cywilną zawartą w ów punkcie regulaminu. Jednocześnie chciałbym oznajmić iż brak odpowiedzi na ten e-mail oznacza uchylenie się od odpowiedzialności cywilnej, co będzie się równało z wysłaniem kopii maila oraz stosownego listu do Rzecznika Praw Konkurencji i Konsumentów.
O to widzę ,że się szykuje grubsza sprawa. Ja tam myślę ,że chomikuj.pl przegrało tą rozprawę z PIK i wyłączyli transfer pkt ,żeby zdobyć kasę .
Ale to by była nie mała sprawa coś by nawet w lokalnych wiadomościach powiedzieli gdzieś na necie a tu nic, moim zdaniem trzeba zrobić ten krok, ja pierwszy wysłałem maila żeby nie było, jeszcze gadam z w miarę większymi chomikami żeby propagowali to, zobaczymy ja przynajmniej staram się działać jakoś.
W pewnym sensie dobrze, że zrobili takie coś... na każdym kroku spotykamy się z pirackimi plikami, mimo, żę administracja je usuwa, to nadal się pojawiają, do tego doszedł handel punktami czy kontami na stronach typu allegro... Dlaczego by to uniemożliwić? Dlaczego też część społeczności ma nielegalnie na tym zarabiać?
Oczywiście rozumiem, że ''giganci'' nie będą robić tego za darmo, ale są też i tacy, którzy robią to dla zwykłego hobby, dlatego dopóki takie osoby będą, to chętnie coś od nich pobiorę... i zrobią tak też inni, więc tak naprawdę nic nie pomoże bunt w formie blokowania własnych kont ;)
Zacznijmy od tego że to chomikuj.pl zarabia na tym, a takie bronienie go to mi się po prostu nie podoba, bronicie największych złodziei a innych tak nazywacie to mi się nie podoba, ale nie ważne ja przynajmniej staram się działać i dlatego proszę żebyście wysyłali maila gdzie się da i żeby każdy raz wysłał z skrzynki, a jak co to w ostateczności napiszę gdzie trzeba :)
Rozumiem Cię jak najbardziej i szanuję to co robisz, lecz ja widzę to tak, że mamy bronić jednych złodziei przed drugimi... tylko o to mi chodzi :)
Ty takiego małego cwaniaka na forum udajesz a nie wiesz podstawowej zasady. Zmienili działanie strony, nie zmienili forum i tu jest ten myk, ale oczywiście ty wszystko wiedzący co dzisiaj konto zrobił myślisz że jesteś mądrzejszy. Dla mnie jesteś o tyle osobą bezwartościową, bo ich bronisz, a bronisz ich tak jakbyś był od nich i takie jest moje zdanie.
Jestem poirytowany całą sytuacją. Zepsuto zabawę mi i moim znajomym.
Bez powodu przelewów nie wyłączyli, a powodem są allegrowi dorobkiewicze.
Mnie dziwi jedna rzecz. Dlatego starzy użytkownicy forum zastanawiają się co robić, petycję itd. itd. a przyjdzie tu taki ktoś "znikąd" i prawi kazania, jaki to biedny chomikuj bankrutuje. Naprawdę jeśli masz bronić chomikuj a każdego uploadera czy nawet tych od nich punkty odkupywali oskarżać to wyjdź bo widzę że masz na celu zepsucie tego, bo jak dla mnie pewnie ani jednej rzeczy nie upnąłeś, a pewnie masz związek z administracją chomikuj.