Płyta główna: Asus M2N4 SLI
Procesor: AMD Athlon 64 3200+ 2.01 Ghz
Karta graficzna: Asus Geforce 7300GT 256 mb, 128bit
Pamięć RAM: 1GB GoodRam DDR2
Zasilacz: Logic 350W
Dysk twardy: Segate 250GB
Karta dźwiękowa: zintegrowana
Chodzi o to, że chciałbym go trochę "ulepszyć" wymieniając niektóre podzespoły niewielkim kosztem.
Chciałbym wymienić w pierwszej kolejności zasilacz, procesor, grafikę i dołożyć RAM'u zostając na tej płycie głównej oszczędzając sobie dodatkowych wydatków.
Ta płyta główna obsługuje tylko jedno i dwurdzeniowe procesory więc procesor chciałbym wymienić na AMD Athlon 6000+ 2x3.00GHz ponieważ jest ponoć wydajny (wydatek niecałe 200zł).
Zasilacz, myślę, że wystarczyłyby jakieś 450W, ewentualnie 500W. Firma myślę, że CoolerMaster, bądź innej dobrej firmy.
Kartę graficzną, no właśnie, i tu pojawia problem, chciałbym jakąś dobrą 512 MB bądź 1 GB tylko żeby procesor nie ograniczał jej w żaden sposób.
Pamięć RAM, myślę, że wystarczyłoby dołożyć jakieś 2-3 GB (moja płyta główna obsługuje 8GB). Bo więcej dokładać raczej nie ma potrzeby.
Myślę, że więcej podzespołów nie ma co wymieniać.
Chciałbym pograć w jakieś w miarę dobre gry np. GTA IV, Call Of Duty MW 3, Battlefield 3, nie koniecznie na nawet średnich detalach.
Prosiłbym byście mi doradzili jaką grafikę wybrać i czy w ogóle dobrze dobrałem procesor i zasilacz. Powiedzcie mi wentualnie co jeszcze mam wymienić.
Pozdrawiam.