Wyrazy, które wspak brzmią tak samo
|
14.12.2011, 00:14
ara, zez, sos, mim, kok, cyc, bób, radar, inni, owocowo, łapał, gag, sus, zaraz, potop, pop
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
18.12.2011, 17:31
bab,mam, łał
19.12.2011, 01:07
Te wyrazy które czytane od tyłu znaczą to samo to palindromy.
jednowyrazowe to łatwizna: bób, kok, oko, potop, radar, zakaz Trudniej wymyśleć całe zdanie, np po angielsku: Madam, I'm Adam Do geese see God? (Czy gęsi widzą Boga?) lub grecku: Nipson anomemata me monan opsin (Zmyj grzechy, nie tylko twarz) po polsku: Kobyła ma mały bok a tu mam mamuta jak łysy łkaj! orkom mokro! a Nil to kotlina? Zakopane na pokaz jeż largo gra lżej no i lata batalion kule ma Mameluk akta ma matka mów, dała dwóm? łoi nas anioł inni winni udoi miś i miodu As unika kin USA a tu jaka ta kajuta? je córka krócej ja tutaj a to idiota! Jadzi w gębę gwizdaj. Ile Roman ładny dyndał na moreli? Zakopane i cel wieczoru urocze i w lecie na pokaz. (Julian Tuwim) Ot, i psikus - i amok tatko ma i suki spito. Ej, u Reja bogaty dureń. Erudyta go bajeruje. Matoł i Mela ukrywani na wyrku - ale miło tam. Ibuli kat Izydor - bokobrody z Itaki lubi. I za kufrem smerf u Kazi. Kat Pąk Izydor świni w środy z Iką Ptak. Róg, zima do larga, zima mi zagra lodami z gór. Raz cywil boso mami - mam osobliwy czar. A na Dwór to łamagi i gama łotrów dana. U Izydy żądze na wyrku co noc ukrywane, zdąży Dyziu? Ada, panna pocałowana woła: "Co pan napada?". Wół utył i ma miły tułów. Marzena pokazała Zakopane z ram. O, mam karabin i barak mamo. Ikar łapał raki. Ej, Elu, kat pedant na deptaku leje. Nago pogna twa baba w tango pogan. O, noc pokazowo zakopcono. A typ o wodę z rur urzędowo pyta. I wota połamał, księdza mazdę i skłamał opatowi. A po kinderbalu hula bredni kopa. Może jutro ta dama sama da tortu jeżom Da i boa naga Jaga na obiad. zagwiżdż i w gaz może jeż łże jeżom gór ech chce róg zaradny dynda raz i wabi wół ów i bawi raz czart, raz czar ilu tuli filut Uli? Asa loguj u golasa co nagim śmiga? - noc Jul, gamy magluj! karaiba wabi arak a Noe leje Leona Ada bąki piką bada sok – atak os! opium mu i .. po ilu tam ćma tuli? Jul – bąbluj! to lodowy wodolot Lema gra Gargamel Kaja nic wcina – jak? tu armata – tam raut a nam kusa sukmana Ala wzory rozwala Ady wada – rada wyda pętaka tęp! Julo – popoluj! Kosmos os – osom sok! na luz – Azulan może „jojo” jeżom? a guru ruga kata guru ruga tak on ma Jamno mason ma Jamno sam matołka Nakło tam o, na Rysy łysy rano? popada – gada pop popija Taj i pop ta kawa ma wakat Neska jak sen Ikar bada braki co mami – ma moc Ada bladą dal bada a na lwy by wlana rabi zna Zanzibar ino glinę Nil goni jeż Lary tyra lżej w łóżku żuk, żółw Łajce psi specjał ej, załoga goła zje popija tutaj i pop a do dna – Jan doda matoł da jadło tam ja tu tonę, no tutaj jeży wiele i wyżej! akt sepuku? - pestka Julu – mysz symuluj! gąska jak sąg górka jak róg ej, żyrafa ryż je to kłamał kot tu ma makaka mamut i karani na raki? ululani na lulu! załgani na głaz! ja tu tę chcę, tutaj Ulu, Lech chce lulu to za ile Eli azot? na robala boran Ada jodu dojada ci Nobla albo nic i kolię chcę i loki Najdłuższy na świecie palindrom ma ponad 33 tysiące liter źródło internet i wikipedia
21.12.2011, 19:24
Aya
![]()
01.02.2012, 18:23
aibofobia, kajak , radar , maoam . x d
20.04.2012, 18:28
A ja dorzucę jeszcze radar. I kasak.
29.06.2014, 19:06
łamał, zakaz, inni
![]() PS: odkop stuleci ![]() |