Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Xperia Z2, czy Galaxy Note 3?
Wymieniam swojego Note II na coś nowszego i biorę pod uwagę te dwa modele. W 80% jestem zdecydowany na Samsunga, ale ostatnio też zwrócił moją uwagę nowy Sony Z2. Co o tym myślicie?
  Odpowiedz
Którego nie wybierzesz i tak będzie miodzio ;]
Wydajnościowo, telefony są do siebie zbliżone. Ja bym wybrał z2 ;]
  Odpowiedz
Bardzo podoba mi się seria Note od Samsunga i konserwatywnie chyba postawię na najmłodsze dziecko z tej stajni. Kusi mnie ta trójeczka, jej starszy brat jest naprawdę niesamowitym kombajnem multimedialnym. Znowu załącza mi się chorobliwa lampka gadżeciarskiego maniaka, jak to było przed laty. Chciałem poczekać na premierę innowacyjnego Galaxy Note 4, ale chęć przetestowania najnowszego obecnie giganta od Samsunga, jest chyba większa, niż mój rozsądek. Skusze się, do czasu zanim polska dystrybucja cieszyć się będzie możliwościami 64 bitowego systemu Nota 4, zajmę się trójką. Na razie skupię się na sprzedaży swojego smartfona.
  Odpowiedz
Ja wybrałbym chyba jednak Soniaka. Za ile sprzedajesz swój?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
No właśnie powiem Ci, że ostatnio mam wątpliwości i na razie nie wystawiam swojego na allegro... Prawie się zdecydowałem na Note 3, ale ostatnio coraz bardziej zaczyna mi się podobać Z2. Jeszcze pieron nie wyszedł, oblukać można go było jedynie na targach. Premierę ma w połowie kwietnia, cena na razie kosmiczna, na pewno nie warta urządzenia, które jest porównywalne z konkurentami o 1000zł tańszymi. Zastanawiam się, czy nie uzbroić się w cierpliwość do czerwca. Szacuje się, że wtedy cena spadnie nawet do 2000 zł, co już mieści się w granicy tolerancji.
  Odpowiedz
Popatrz na LG G flex, w sobotę chwilę się nim pobawiłem i mnie zaskoczył 6" wyświetlacz, telefon trochę wygięty, dla mnie telefon rewelacja :D Może ma małą rozdzielczość, ale i tak kozak fon :D
  Odpowiedz
Widziałem. Nie podoba mi się wygięcie, do tego ten wyświetlacz, nawet 6 cali go nie ratuje w mojej opinii. Napaliłem się na Soniaka jak mały chłopiec na zabawkę, aż mi wstyd. Boje się, że kupię go od razu po premierze i ostro przepłacę... Cierpliwości... Będę sobie powtarzał przynajmniej do maja :P

Boli mnie tylko, że jest mniejszy od Note 2, nie wspominając już o Note 3... Przecież to pół cala, masakra. Lubie duże telefony, 5,2" to trochę mało jak dla mnie, ale cóż. Smartfon nadrabia całą resztą.

Nie wiem jeszcze jak jest na żywo, nie bawiłem się żadną Zetką, ale widząc porównania w sieci z Samsungami, Super Amoled dużo bardziej mi się podoba, niż blade rozwiązanie Sony. Kolory urządzeń koreańskiego koncernu są bardzo nasycone, nienaturalnie rażące wręcz, ma to swoich zwolenników, do których akurat należę. Na YT w porównaniach, Zetki wydają mi się takie przygaszone, mało kolorowe, wyblakłe. Mieliście okazję testować ten sprzęt? Rzeczywiście jest tak rażąco "inaczej", czy to tylko tak wygląda w sieci?
  Odpowiedz
Skocz sobie do jakiegoś punktu GSM i popatrz na Z1, prawie jest identyczna.
Porównasz sobie ze swoim i będziesz miał jasność ;)
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Pojechałem dzisiaj do galerii, ale w żadnym salonie, ani punkcie GSM, nie mieli na stanie tej Zetki. Zagadałem jednak z jednym pracownikiem, który miał swój prywatny egzemplarz i pobawiłem się trochę telefonem. Wrażenia dobre, naprawdę. Świetne wykonanie, ładny wyświetlacz, niesamowity aparat, a mowa cały czas o Z1, dlatego po dwójce mogę spodziewać się jeszcze więcej. Wiem, że i tak rewolucji nie będzie, targi pokazały, że premiera kolejnego flagowca sony to bardziej uzupełnienie braków poprzednika, niż jakaś mega nowość, ale mimo wszystko, gigabajt ramu więcej i nowy snapdragon, to już wystarczająca wymówka, aby sięgnąć wyżej, niż Z1. No cóż, czekam z niecierpliwością na premierę, wtedy wyjdzie sporo nowinek, recenzji, wad itp. Za miesiąc mam nadzieję, że dorwę swoją sztukę na allegro w granicach 2000-2200zł.
  Odpowiedz
Ja wybrałbym Note 3 z sentymentu, masy aplikacji biurowych i rysika. Nie lubię telefonów z przyciskami
wirtualnymi (w sensie pasku u dołu ekranu). No i oczywiście pamiętaj że Z2 przy bliskim kontakcie z ziemią
na 100 procent się rozsypie - jak to szkło. Tak jak przedmówcy mówili bierz tego który Ci się bardziej podoba,
nie oszukujmy się procesory, ram, wyświetlacz, aparat - to porównywalnie to samo. W tych czasach nie ma co
patrzeć na wydajność we flagowych modelach a jedynie wygląd wizualny, nakładka producenta i pre instalowane
aplikacje - reszta to to samo.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz