Z mojego tomiku [szuflada]
|
26.03.2014, 12:11
Znowu mam pytanie... Czy jakiekolwiek kolejne wierszydła wpisywać tutaj - hen daleko w komentarzach - czy też inny tytuł wiersza, to inny i nowy temat?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Każdy z userów miał zawsze swój jeden wątek w którym zamieszczał swoje prace, żeby nie robić bałaganu.
piszę poprawnie
Też tak chcę, tylko mi podpowiedz jeszcze jak to najlepiej zrobić. Podpinać bezpośrednio pod temat, czy pisać / wklejać tak jak tu teraz w komentarzach...?
...zaczęło się mordobicie...
Ja go "z liścia" on mnie "z byka" Takie to jest tutaj życie ...POlewaja, PiSarczyka... Nikt nie zdoła nas rozdzielić - może tylko ciężki nokaut - O co poszło?.. to nieważne - znikło gdzieś w historii mrokach - W naszych głowach zemsta żyje - taka, że aż strach pomysleć - Może i poderżnąć szyję, lub utpić w rzece. Wiśle. Jeśli nie otrzeźwiejemy z tych amoków politycznych to zginiemy. Tak ja myślę. Od narodów nam krytycznych.
26.03.2014, 18:38
Ciekawy pomysł na wiersz z tym mordobiciem.
W tym wątku dodawaj swoje prace. Będzie ład i porządek.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam To przy okazji poczytaj najnowsze "Krotochwilne wiersze"... bo mnie aż korci, czy nie przesadzam nieco...
Aha, chciałem przenieść właśnie tutaj wierszyk z wątku o jednym tylko poście w adresie http://odjechani.com.pl/Thread-Jesienne-wspomnienia i mi się nie udało tamtego skasować. Mimo, że robiłem wszystko wg. wskazówek. Niedawno pisałem o tym w poczcie prywatnej do modratora Jarusa, lecz jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Może Ty coś zaradzisz i przeniesiesz go tutaj? Pozdrawiam.
27.03.2014, 06:20
Hałas
Decybelem .
hałas dyszy dławi uszy - brak im ciszy - Wchodzi głębiej - aż do głowy - taki właśnie hard rockowy. Na ulicy czy w fabryce już czychają "hałaśnice" Grają różne ważne role. Ciszy nie ma nawet w szkole. Nasze nerwy jak rzemienie są napięte. - Łez milczenie - A wieczorem u sąsiada telewizor ...głośno gada... Już nie znajdziesz miejsca z ciszą. Nawet do snu cię kołyszą dźwięki wody co przepływa gdzieś rurami. ...Gadatliwa.
27.03.2014, 20:56
Może tak trochę z romantyzmu? jezioro Trzesiecko Szczecinek i rzeczka Niezdobna
Zielony wierszyk * Wiosennie; więc w zielone głowę mam dziś malowaną
w jakieś wiersze - wciąż płynące myślą nieczesaną: To w pączki drzew i krzewów - ledwo zaznaczone przecież - co jednak czymś obrodzą później - już tak - w lecie. To znowu ptaków głosy różnej proweniencji nastrajają w szukaniu wciąż nowych sentencji. * Jezioro, co niedawno stopniało od lodu szykuje się do życia ptasiego narodu. Widać też i wędrówki wśród rybiego stadła pod taflą sceny wodnej szukającej jadła. * Obok w parku - pomiędzy drzewami różnymi widać zielone trawki wychodzące z ziemi. Co niedługo połaci całe posiadanie obejmą - rozrastając na każdej polanie. * Pomiędzy nimi kwiatek zapewne też wzrośnie jak tęczowy znak rosy - taki tutaj właśnie. Bieżą też w swoich sprawach różniste robaczki tu i tam przemierzając trawiastymi krzaczki. * A my...cóż - ludzie z miasta betonu, asfaltu mamy do powiedzenia wśród tego tu gwałtu. Dalej będziem przemierzać ulic trotuary czasem jako samotni - czasami zaś w pary... * [zdjęcie moje]
27.03.2014, 21:15
Świetny, świetny i jeszcze raz świetny wiersz. Ten będzie moim ulubionym z twoich zbiorów.
W ciekawy sposób opisałeś burzącą się do życia przyrodę, oraz nas ludzi. Ta rzeczka wylatuje do jeziora? Do Szczecinka nie ma daleko, ale kawałek drogi jest. Zapewne je w przyszłości odwiedzę.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
27.03.2014, 21:19
Tak, to jest rzeczka łączaca dwa jeziora - Trzesiecko, takie "miejskie" i olbrzymie z drugiej strony miasta - Wielimie. Kiedyś może i wstawię tutaj parę pozycji o Szczecinku. Jak zdążę.
28.03.2014, 22:23
...aktualia...
Podrażniona jaźń Uczucie dyskomfortu
...zawiść
przerodzone w przewrotną złośliwość. Co należy uczynić, żeby... Wypełnione potrzebą działania gęby... I tylko one... Destrukcja ducha na kursie bezsilnej wściekłości. Rozpaczliwe próby wywołania reakcji niszczącej. Wszystko, co ponad nami jest z gruntu złe. Scieżka do nikąd prowadząca na manowce osobowości. Nasza wartość nad poziomy wyrasta. Inni to gnomy - i basta - |