Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zabawa słowami
Istambuł
  Odpowiedz
UŁUDA
PS... Przypominam hasło - "parasol" - więc każde kolejne słowo kończace się na "pa" - jest faktycznie końcem edycji.
  Odpowiedz
Iskają [np. małpy się iskają] :P
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
jątrzący [jeden z moderatorów]
  Odpowiedz
Cynopa (takie latające coś z rodziny Elachista)

A może, Panie Bronmus, po prostu przeczytałam więcej książek? Mojej rodzimej gwary też nie uznajesz, mimo, że określenia gwarowe Twoja zabawa dopuszcza.
A skoro środowiskowe są dopuszczalne- to sorry, ale cynopa jest określeniem środowiskowym. Nie podałam łacińskiej nazwy.
I jak się ma do tego Twój "materac - acan". Acan? Toż to wyrażenie historyczne, dawno już nie potoczne.
  Odpowiedz
1/ Wyrazami dopuszczonymi do gry są potoczne słowa używane w języku polskim. Mogą to być również określenia gwarowe czy środowiskowe z podaniem żródła.
Nie uznaję słowa CYNOPA za potoczne w języku polskim. A jak już, to dla maleńkiego kręgu prof. Niesiołowskiego [którego lubię]. Nię można dopuścić w prostej grze słów, za którymi trzeba śmigać po słownikach. Bo zaraz znajdziemy nawet za pomocą tłumacza Wujka Google wiele dziwnych wyrażeń...
Proszę więc zmienić to słowo...

cynaderki
  Odpowiedz
Była tak długa przerwa w mojej tutaj obecności, że koniecznym - wydawało mi się - uruchomienie owej gry ponownie.
PS... Przypominam hasło - "parasol" - więc każde kolejne słowo kończace się na "pa" - jest faktycznie końcem edycji.

No to może mi odpowiesz, jak mam publikować kolejne "wierszydła" swojego autorstwa na stronie "własna twórczość" jeśli nikt nie zechce ich skomentować..???
  Odpowiedz
Padaczka - mam nadzieję, że o to Ci chodziło, że rozpocząłeś nową edycję, bo nie bardzo zrozumiałem. Odnoszę się do słowa "parasol".
  Odpowiedz
Co ty tutaj nie rozumiesz..? Odsyłasz mnie do pokrętnego regulaminu tutejszych przepisów, a nie zapoznałeś się z paroma punktami regulaminu tej mojej gry?... "Porażające"..!!!
Mogłeś jedynie odpowiedzieć jednym wyrazem, rozpoczynającym się na dodatek od liter - ..."ki", czyli kończacych słowo "cynaderki". Wejdź zatem na pierwszą stronę i poczytaj sobie. A słowo "parasol" dotyczy tej, już kolejnej edycji...
  Odpowiedz
Wybacz, napisałem nie to co miałem na myśli. Zamiast napisać co na końcówkę napisałem na dwie początkowe litery. Pomyłka i nie nawiązuj, do innych wątków, bo nie jestem twoim wrogiem. Zapamiętaj i zmień podejście, wyluzuj. Cynaderki, a więc...

Kit
  Odpowiedz