Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zabawa słowami
it - czyli Itaka [wyspa Odyseusza lub Biuro podróży]
  Odpowiedz
Itaka - Kania :P Haha :diabel
  Odpowiedz
Masz jakieś słowo, rozpoczynające się na - " ia "..?[kania]
A mogłeś już skończyć tę edycję gry, wpisując słowo "kanapa" - ostatnie literki są poczatkiem "parasol" - a on jest przecież hasłem tej edycji i do niego, jak bumerang by powrócił...
Jeśli sam nie masz słowa na - ia - zmień go [tylko nie na kanapa]
  Odpowiedz
Atrapa. Nie ma słowa na "ia".
  Odpowiedz
Atrapa - parasol.
Wygrałem? Niesamowicie się cieszę! Dziękuję za wsparcie mojej rodzinie... Mojemu nauczycielowi polskiego z pierwszej klasy, że nauczył mnie pisać... Moim dziewczynom, że mnie nie rozpraszały... Mojemu kotu, za to, że... jest... Moim fanom i wrogom, że się nie pozabijali... Nagrodę przekazuję na cele charytatywne.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
...a skąd wyście wytrzasnęli obaj słowo "atrapa"... Samo słowo jest w porzadku, tylko nie jest ani trochę zgodne z zasadami gry, gdyż musi się zaczynać w tym przypadku na "ka" - od końcówki słowa ITAKA. Nie czytacie obydwaj nawet tak prostych regulaminów..
  Odpowiedz
Kapa (nakrycie) - Parasol
Co wygrałem?

P.S Moja wina, źle spojrzałem :)
  Odpowiedz
Nie, Mono. Ty mówisz kapa - ja parasol. Znów wygrałem. Niesamowite uczucie Muzyka
  Odpowiedz
A oto zwycięzca tej edycji gry
Monoceros

Fanfary - tusz..!!!

Pkt 6 regulaminu - Uczestnik gry, zamykający swoim wyrazem obecną edycję, oraz wpisujący słowo tożsame z hasłem, staje się zwycięzcą edycji. Ma on prawo do podania nowego wyrazu / hasła do rozpoczecia następnej gry.

[Obrazek: 48723472071946655780.jpg]

Jest to nagroda przechodnia, a nagrodzony użytkownik ma prawo do używania tego logo w czasie trwania zwycięskiej edycji gry.

Ogłaszam zatem rozpoczęcie nowej edycji, zwycięzcę proszę o podanie hasła
  Odpowiedz
Uważam, że wyniki zostały sfałszowane!
Mono podał słowo KAPA utworzone od ITAKA, więc nie mógł sam sobie do słowa KAPA utworzyć Parasol'a.
Składam wniosek o powołanie komisji śledczej, która to rozstrzygnie.

Żeby wkleić wideo, klikasz pierwszą ikonkę po prawej(taki telewizorek) z listy wybierasz np. YouTube, klikasz w nazwę wybranego serwisu. Wklejasz link z paska przeglądarki w okienko i OK.
Dodałem fanfary w Twoim poście, ale nadal uważam że nie należą się temu oszustowi którym okazał się Monoceros.
  Odpowiedz