Wiem, że takie tematy poruszane były na forum niejednokrotnie, jednak tym razem postanowiłem napisać z prośbą o pomoc, informacje itp. Zablokowali mi chomika "merlin74" pisząc że sytuacja jest wyjątkowa. Poszło się .... konto z ponad 120tys plików, 40TB danych i ponad mln pkt na dzień dzisiejszy. Konto na które pracowałem przez ok 3 lata. Uzasadnili mi tym, że jest to łamanie praw autorskich. Przecież za takim uzasadnieniem powinny zostać zablokowane wszystkie konta na chomikuj, które coś udostępniają. Zero własnego uploadu, wszystkie pliki chomikowane. Skąd ja mam wiedzieć i usuwać pliki, które są chronione prawem autorskim? Kurcze, wiem, że admini to też ludzie, jednak na wytknięcie im błędów nie raczyli odpisać. Wiecie co robić? Może jakieś porady, sugestie?
Zablokowany chomik merlin74
|
19.01.2014, 03:22
Witam,
Wiem, że takie tematy poruszane były na forum niejednokrotnie, jednak tym razem postanowiłem napisać z prośbą o pomoc, informacje itp. Zablokowali mi chomika "merlin74" pisząc że sytuacja jest wyjątkowa. Poszło się .... konto z ponad 120tys plików, 40TB danych i ponad mln pkt na dzień dzisiejszy. Konto na które pracowałem przez ok 3 lata. Uzasadnili mi tym, że jest to łamanie praw autorskich. Przecież za takim uzasadnieniem powinny zostać zablokowane wszystkie konta na chomikuj, które coś udostępniają. Zero własnego uploadu, wszystkie pliki chomikowane. Skąd ja mam wiedzieć i usuwać pliki, które są chronione prawem autorskim? Kurcze, wiem, że admini to też ludzie, jednak na wytknięcie im błędów nie raczyli odpisać. Wiecie co robić? Może jakieś porady, sugestie? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.01.2014, 17:53
spr twojego chomika, i jezeli pisze że jest zablokowany to nic nie zrobisz, nie odblokują ci konta, jezeli by pisało ze tymczasowo zablokowali konto to po kilku tygodniach by ci odblokowali, a jak pisze ze masz zablokowane to ci nie odblokują, nic nie da jak bedziesz pisac do administracji chomikuj, nawet jak ich bedziesz błagac to tez nic nie da, ostatnio zablokowali tymczasowo konto 2 gigantom chomikuj, chyba wiesz o kim mowie.
19.01.2014, 21:10
Niekoniecznie nie da się odzyskać Warto pisać do administracji, to przecież też ludzie i zależy im na 'partnerach biznesowych' w postaci uploaderów i chomików chomikujących na własnej skórze się przekonałem, że da się z nimi dogadać, mimo że nie miałem żadnego LEGALNEGO dowodu na to że jestem właścicielem konta. Jednak jeden z licencjowanych botów miałem wykupiony rok przed włamaniem i dzięki temu odzyskałem
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
20.01.2014, 04:54
Cytat: jezeli by pisało ze tymczasowo zablokowali konto to po kilku tygodniach by ci odblokowali, a jak pisze ze masz zablokowane to ci nie odblokują, nic nie da jak bedziesz pisac do administracji chomikuj, nawet jak ich bedziesz błagac to tez nic nie da, ostatnio zablokowali tymczasowo konto 2 gigantom chomikuj, chyba wiesz o kim mowie. Dzięki za odp. Domyślam się komu zablokowali . Nie mam zamiaru błagać tylko wyjaśnić tę sprawę jakoś sensownie. Cytat:Warto pisać do administracji, to przecież też ludzie i zależy im na 'partnerach biznesowych' w postaci uploaderów i chomików chomikujących Wiem, że to też ludzi pracujący jak inni, i piszę do nich, jednak z odpowiedzią jest ciężko. Naprawdę, chyba nie chce im się nawet tego czytać. Zastanowiło mnie też co serwis zrobi po zablokowaniu konta. Tzn, konto zostanie zablokowane tj. usunięte z całą zawartością, czy po prostu będzie gdzieś tam funkcjonowało czekając aż serwis je odblokuje czy coś
20.01.2014, 17:26
Warto do administracji 'ładnie' pisać. Mam przez to na myśli używanie zwrotów typu Państwo, albo 'liczę na rozpatrzenie sprawy'. Po pierwsze ładniej to wygląda, po drugie przyjemniej czyta, po trzecie wymiana emaili jest 'milsza' i więcej się dowiesz
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
20.01.2014, 19:18
Pisałem ładnie, ale to również nic nie dało Będę się musiał pożegnać z tym kontem, jednak będę walczył.
21.01.2014, 13:25
Nie skreślaj już swojego chomika :-).
Pisz, pisz i jeszcze raz pisz do znudzenia. Napisz że masz tam ważne pliki, że nie wiedziałeś bla bla bla. Mnie również zablokowali 4 chomiki (2 bardzo duże i 2 małe) i cały czas pisałem, w pewnym momencie zaczęli mnie nawet olewać ale na samym końcu odpuścili i odblokowali :-). Powodzenia. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
21.01.2014, 16:17
To była moja pierwsza myśl, żeby pisać do efektu, ale nie wiem jak to wyjdzie. Piszę, zasłaniam się paragrafami, itp Nic to nie daję, Bądźmy dobrej myśli, ale dzięki, że i tak w miarę sporo osób się odezwało
|