Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zagadka logiczna od swordancera
No niby się zgadza, ale za zestaw można przyjąć nawet sto rakiet. W odpowiedzi mogą być trzy przedmioty i sześć osób i.t.d. To z karabinem pasuje, ale to nie to.:D

Nikt jeszcze nie odpowiedział poprawnie. ;)

EDIT: Oglądam teraz film, a wy wklejajcie odpowiedzi.
  Odpowiedz
Aleś mi teraz namieszał... trzy przedmioty, sześć osób, w dziki ryj myślałem o noszach lub lektykach ale wygląda na to, że nie tędy droga... myśl synonim

Mało danych, zakładam, że dwóch ludzi niezbędnych jest do obsługi tego jednego przedmiotu, z automatu - czterech - do dwóch przedmiotów, ta reszta mi się w tym kontekście nie wpisuje, skojarzenie to jakaś widownia, stąd dygresje sportowe...

Do czego jeszcze potrzeba dwojga... w założeniu, że przedmiot jest materialny, a co jeśli nie... do tanga też trzeba dwojga, cała reszta to dźwięki ;)
  Odpowiedz
chodzi o "parę"? para = 2 ludzi.
rodzice, musi ich być dwójka

mecz deblowy np w tenisa
jakikolwiek mecz, gdzie gra 2 zawodników
  Odpowiedz
Hmm rydwan mi się jeszcze kojarzy z woźnicą i łucznikiem zaprzęgnięty w ileś tam koni - to ta reszta by była...
  Odpowiedz
  Odpowiedz
chodzi o dziecko w drzewie genealogicznym który ma rodziców, a oni mają swoich itd...
  Odpowiedz
Zakładam, że nie ma możliwości użycia tego przedmiotu przez jedną osobę, więc nie jest to motocykl z kierowcą i pasażerem... telefon i dwóch rozmówców... też lipa - dwa telefony potrzebne..
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Oficjalni... hmm rower tandem - ale to się rzadko widuje a pisałeś, że to dość popularne...

[Obrazek: wazka.jpg]
a może to to ???
  Odpowiedz
król i królowa, jeden kraj i cała masa poddanych.
  Odpowiedz