Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zakupy w chinach
Kupujecie w chinach?
Jeśli tak, to jakie macie o tym zdanie?
Osobiście kupuję drobne rzeczy (do 50zł) od koło roku i ani razu się nie zawiodłem na sprzedawcach z Chin.
Jedynym wyjątkiem było kupienie zegarka, który został wysłany dopiero po dwóch miesiącach, czyli doszedł do mnie w dwa i pół mc.
  Odpowiedz
Moja córka dość często kupuje na "chińskim allegro". Te same produkty są do kupienia na polskim, oczywiście za większe pieniądze.
Z dostarczaniem jest różnie. Były przesyłki, które dotarły po ponad miesiącu ale i do dwóch tygodni się zdarza. Jakiekolwiek nieścisłości (rzadkie niezmiernie), Chińczycy szybko prostują, dosyłając czasem jakiś gadżet w ramach przeprosin. Jak można kupić to samo, za mniejsze pieniądze, to po co przepłacać. Co innego kupowanie rodzimych, polskich produktów, które może wspomóc naszą, polską gospodarkę, ale jak się ma  kupić jakiś produkt "made in zagranica" to lepiej kupować tam, gdzie taniej.
Jednak zakupów za jakieś większe pieniądze nie zrobiłbym u handlarza zza chińskiego muru.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
A jaka to jest dokładnie strona? aliexpress.com ?

Odpowiedz
Dokładnie :)
Jest też alibaba, ale to to samo.
  Odpowiedz
Przy obecnym kursie dolara (ponad 4 zł) nie jest to tak opłacalne, ceny są bardzo zbliżone.

Odpowiedz
Nawet nie wiedziałem, że teraz dolar tak wysoko stoi, ja zawsze jak kupowałem było to po 3.6/3.8.
Ale mimo to, dalej warto. Ostatnio zamówiłem obudowę na iphone za 0.15 dolara, w Polsce za identyczną życzą sobie 15zł.
Oczywiscie przesyłka jak zawsze, darmowa.
  Odpowiedz