Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zle działajace liczniki co z tym zrobic?
Witam serdecznie użytkowników forum odjechani.com.pl :)

Mam problem z licznikiem odwiedzin\wyświetleń itp itd
Prawie od początku korzystałem z licznika ze strony widgeo.net (ktorego jak ostatnio przeczytałem nie poleca serwis chomikuj.pl)

Wszystko było pieknie ładnie do czasu gdy zaczął z dnia na dzień pokazywać (w moim mniemaniu ) zaniżone wskazania , bo jesli z dnia na dzien z 2tys- 3tys wejsc dziennie maleje do 100 - 150 to jest cos nie tak.

Zmieniłem na liczniki.org lecz dalej to samo.

Chciałbym zaznaczyć ze ściągnięć np danego serialu w dzień jest ok 400 500 wiec defakto wejść musi byc więcej.

Co z tym zrobic, jak myślicie?

Każda porada będzie cena :)
  Odpowiedz
Ja u siebie też od kilku dni obserwuję ten sam problem, sprawdzałem kilka liczników i wszystkie pokazują mniej odwiedzin. Wcześniej miałem średnio 500-600 odwiedzin dziennie a teraz mam 60-70. Właśnie sam się zastanawiałem nad powodem takiego spadku odwiedzin.
  Odpowiedz
Przetestuj jeszcze te statystyki.
Jeżeli nic się nie zmieni będziemy myśleć dalej.

Statystyki mocno zaawansowane.
http://longertail.pl/

Statystyki mniej zaawansowane, ale bardzo przydatne. Więcej info na temat tych statystyk znajdziesz na tym blogu
http://www.darmowe-statystyki.com/index.html

Ja na obecny czas (2 marca 2011) nie odnotowałem spadku odwiedzalności swojego chomika.
Heh jutro sprawdzę i porównam w wykresach.
  Odpowiedz
Dziwne, skoro sprawdziliście również inne a problem występuje nadal.
Osobiście posiadam licznik z Liczniki.org oraz darmowe-statystyki.com i obydwa pokazują prawidłowo.
  Odpowiedz
Ja jeszcze uruchomię skrypt do nabijania wejść na stronę, muszę tylko sprawdzić listę proxy tak żebym miał pewność co do ilości odwiedzin wygenerowanych przez skrypt. Jeśli będzie duża różnica w liczbie odwiedzin to będę coś kombinował dalej. Możliwe, że w moim przypadku tak drastycznie spadła ilość wejść, przekonam się jutro.
  Odpowiedz
Na moje zbyt słaba reklama, a co za tym idzie spadek odwiedzin :D U mnie zmiany mają się na lepsze. Po rejestracji na odjechani.com.pl i porozumieniu "reklamowym" z niektórymi chomikami, frekwencja na moim chomiku podskoczyła do góry.
  Odpowiedz
Ja również spadku nie odnotowałem ALE:

-jeżeli jesteście na toplistach, sprawdźcie swoje pozycje. Może ktoś zepchnął Was w dół. Toplisty generują sporą ilość wejść.
-jeżeli używacie maskowania linków, sprawdźcie czy nie posypał się serwis oferujący te usługi.
-sprawdź czy wcześniej licznik nie liczył Ci przypadkiem odsłon a nie wejść. Odsłony a wejścia to 2 różne sprawy.
  Odpowiedz
- raczej nie spadła ilosc odwiedzających, bo ilosc generowanych pkt nawet wzrosła
- serwisy juz zmieniałem (2 uzywałem) musze chwile czasu znaleźć i wypróbować te ktore mi tam juz koledzy proponowali u gory :)

- to był licznik odsłon chyba ( nie jestem pewien) ale teraz mi pokazuje odsłon 300 - 400 dzinnie:) czyli 10 razy mniej...
  Odpowiedz
Na odsłony nie ma co zbytnio patrzeć bo co niektórzy mogą przejrzeć całego twojego chomia bez odświeżenia strony więc na takiej osobie nabije ci tylko jedna odsłonę. Lepiej mieć licznik odwiedzin
  Odpowiedz
to mam teraz niby odwiedzin i odsłon... i co chomik nabija tyle pkt ile nabijał a wejsc czy tam odwiedzin jest dalej mało...
  Odpowiedz