Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zlecę Pobranie, podział i upload dwóch plików. Pomocy!
Rypnął mi się system w laptopie i potrzebuję waszej pomocy.

Poszukuję osoby, która pobierze dla mnie dwa pliki (ponad 4 GB), podzieli na party (najlepiej format rar i + 5% danych naprawczych) po 500 MB i wrzuci ponownie.
Wiekowy PC z XPekiem zrywa mi połączenie z przeglądarki, a menadżery pobierania zaniżają prędkość nawet do b/s. Także jestem w kropce. :(

Łącznie ponad 4 GB danych. Linki na PW.

W zamian gruszek na wierzbie nie obiecuję, ale zaoferuję 20 GB Free transferu.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
Po 500 GB czy 4 GB? Bo nie rozumiem...
Plik waży pewnie 4GB, a podzielić chee na party po 500MB :D
Jakbym miał lepszy Up, to bym to zrobił dla cb, ale uploadowałbym to z 10h :D
Dokładnie 4 GB trzeba pobrać. Pokroić na kawałki 500 MB i dodać 5% danych naprawczych. No i upload.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Zaraz, ale ja czegoś nie rozumiem, dlaczego nie pobierzesz systemu, nie wgrasz go na płytę i nie odświeżysz kopii? Nawet stary XP oferuje narzędzie, które odświeży kopię bez utraty ustawień i danych. Pamiętam, że w XP przy instalacji jest opcja którą wybiera się klawiszem "R" i wówczas system odświeża wszystkie pliki i ustawienia, a pliki pozostają w stanie nienaruszonym. Nie zawsze można co prawda użyć tej opcji, bo to zależy od problemu, ale należałoby chociaż spróbować. Podmiana plików na na czyjeś raczej nie będzie miała pozytywnego wpływu na twój system, jeśli nie wiesz, które podmieniasz i do czego służą.

Podaj szczegóły dotyczące uszkodzenia systemu, a nie bierz się za naprawę od dvpy strony. :)
Gdy mam uszkodzone pliki uruchamiające windows 7, naprawię to wkładając płytkę z xp? Bo mam zamiar pobrać wersję sevena.

Zaraz zobaczę, bo xp posiadam.
Nie, nie ma takiej opcji, po prostu w poście piszesz o XP, a nie napisałeś, że chodzi o 7. Musisz mieć płytę z Windowsem 7, tam też są odpowiednie narzędzia i nie powinno być problemu z naprawą systemu. Warto jednak uważać, żeby nie wybrać opcji odświeżania systemu, bo wtedy stracisz ustawienia. Rozumiem, że rozwiązałeś już problem z bootwaniem systemu z innego twojego wątku? Jeśli tak, to jedynym sposobem jest pobranie obrazu płyty z windą, nagranie jej i wejście w odzyskiwanie systemu z poziomu płyty, uszkodzone i brakujące pliki zostaną w miarę możliwości zastąpione/przywrócone.
Swordancer napisał(a):Rozumiem, że rozwiązałeś już problem z bootwaniem systemu z innego twojego wątku?
Niestety nie.

Swordancer napisał(a):Musisz mieć płytę z Windowsem 7, tam też są odpowiednie narzędzia i nie powinno być problemu z naprawą systemu.
Do tego zmierzam, dlatego muszę pobrać system w partach po 500 GB. Ściągając cały plik na innym komputerze zrywa mi połączenie, a menadżery pobierania zaniżają prędkość do b/s.
Przecież na chomikuj są Windowsy w partach o różnych rozmiarach. Tutaj znalazłem jeden z wielu możliwych wariantów:
http://chomikuj.pl/sebafe/System/Win7+Ul...+PL+x86x64

Teraz pytanie, skoro nie poradziłeś sobie z bootowaniem partycji, to skąd wiesz, że Windows w ogóle jest uszkodzony?
Jak nacisnąłem przycisk zamykania to wyskoczył dymek (to było ostatnie wyłącznie windowsa), że jakieś pliki są uszkodzone. Niestety nie zdążyłem całości przeczytać. A skoro system się nie ładuje, to usunięcie ubuntu musiało go uszkodzić.