Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zmiany dotyczące sygnatur
Idziemy za ciosem, wprowadzamy kolejne zmiany, tym razem dotyczące sygnatur. Zdecydowaliśmy się podjąć pewne kroki, w celu uzyskania większej przejrzystości treści na forum. Od dziś obowiązują nowe zasady dotyczące podpisu użytkownika.

Kryteria jakie musi spełniać sygnatura:
  • Zawierać maksymalnie jeden obrazek.
  • Maksymalna szerokość obrazka w podpisie - 500 pikseli, maksymalna wysokość - 100 pikseli.
  • Obrazek nie może mieć raptownych lub błyskających animacji.
  • W przypadku zamieszczania tekstu, należy ograniczyć liczbę linijek do minimum, starać się nie używać dużej czcionki, aby nie rozpychać podpisu, maksymalna wielkość czcionki to - średni.
  • Brak niedozwolonych treści.
  • Brak linków.

Limit dotyczący wielkości banerów został włączony, jednak na istniejące już obrazki w Waszych podpisach nie mamy wpływu, dlatego prosimy o zmianę/edycję obecnych sygnatur, w celu dostosowania ich do nowych zasad. Zależy nam, aby przeprowadzona przez Was aktualizacja, trwała nie dłużej, niż do 3 października. Po tym czasie, sygnatury, które nie będą spełniały wymogów powyżej, zostaną usunięte przez moderatora.

Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.
  Odpowiedz
Cytat:Maksymalna szerokość obrazka w podpisie - 468 pikseli, maksymalna wysokość - 60 pikseli.
ojojoj jak dla mnie mam mieszane uczucia co do tekstu który za cytowałem.
szerokość 468 pikseli? a nie lepiej zaokrąglić tą liczbe?
wysokość 60 :o przepraszam bardzo ,że to powiem ale albo ja jestem niewidomy albo tak jest tu napisane Gniew proponuje zrobić do 100 pikseli ponieważ chyba każdy uważa ,że 60 to zbyt mało...
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Aj niech są maleńkie, chociaż mi nie przeszkadzały dotychczas.
  Odpowiedz
Dokładnie jak napisał Huczu, 60 wysokości to zdecydowanie za mało, jeśli jednak moja sygnaturka nie będzie spełniała wymogów, usunę ją. Podejrzewam, że wielu użytkowników może tak zrobić przez co na forum będzie znacznie mniej kolorowo i zabawnie jak np. w przypadku sygny P@wła :P. A można poznać przyczynę tej moderacji?
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Cytat:A można poznać przyczynę tej moderacji?

Pewnie, wszystko znajdziesz w pierwszym poście, a dokładniej... ;)

Cytat:Zdecydowaliśmy się podjąć pewne kroki, w celu uzyskania większej przejrzystości treści na forum.

Odnośnie wysokości, są to standardowe rozmiary.
http://odjechani.com.pl/Thread-Wymiary-b...strony-www
  Odpowiedz
(26.09.2013, 22:33)Cassius napisał(a): A można poznać przyczynę tej moderacji?

(26.09.2013, 21:41)da Vinci napisał(a): w celu uzyskania większej przejrzystości treści na forum.

;)
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
(26.09.2013, 22:44)da Vinci napisał(a): Odnośnie wysokości, są to standardowe rozmiary.
http://odjechani.com.pl/Thread-Wymiary-b...strony-www
Standardowe wymiary ? Haha
admin napisał(a):468 × 60 (Full Banner)
Chodzi mi głównie o wysokość czyli to 60 która jest wysokością buttonu tak samo.
Szczerze mówiąc forum z takimi zmianami moim zdaniem nie przyciągnie wielu osób...
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
(26.09.2013, 22:50)HuczuHucz napisał(a): Szczerze mówiąc forum z takimi zmianami moim zdaniem nie przyciągnie wielu osób...

Już jest sporo takich osób na forum, a z takim osobami forum pociągnie kilka lat.
A czy użytkownicy lecą tylko na sygnatury/avatary? chyba nie, wiele osób może przesadziłem ''kilkanaście'' osób na forum w ogóle nie ma awatara czy sygnatury a jakąś żyją i się udzielają.
Mówisz to jak kiedyś Cassius o dziale Przywitaj się ...tfu ''Poznajemy się'' (miałem napisać drugie a napisałem pierwsze) na jedno wychodzi.
  Odpowiedz
Kuba dajciee 468 x 100 i wszyscy będą szczęśliwi.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
szybcior, dajcie, dajcie wiesz kto daje? ...no właśnie.
Już raczej administracja nie zmieni zdania, chociaż Twój pomysł troszkę mi się podoba. Tylko co z tego, większość byłaby pewnie po innej stronie, chociaż można tutaj pomyśleć.

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRKFPVFM95srdYz6eTFYAX...w41CLPIoYQ] A że się zapytam co tu nie pasuje? za duże za małe, wystarczy zmniejszyć i poszerzyć np mój obecny gif ;) gorzej z tymi z animacją.
  Odpowiedz