Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zmiany dotyczące sygnatur
(27.09.2013, 18:08)Cassius napisał(a): Dobrze wiesz, że gdyby było np. 600x200 wątpię, że ktoś by się doczepił, bo chodzi również o wysokość. Nie każdy na tak wysoką sygne jak ty. Gdy zmniejszę wysokość a nie zmienię szerokości będzie zbyt zpłaszczona itd, itp. Mam wrażenie, że nie rozumiesz ile trudu musi zadać sobie osoba, która chce mieć tą sygnaturkę którą miała na nowych "przepisach"

Już ją zmieniłem, poza tym ustawiłem ją na kilka dni :P ale mniejsza o to, a to wiem... że sygnatura po zmienieniu szerokości i wysokości będzie inna i będzie wyglądała trochę gorzej, ale są też inne sygnatury które można sobie wziąć i je trochę przerobić. Ale i są takie które po zmienieniu szerokości i wysokości są niemalże takie same, podobne.
Moim zdaniem sygnatura nie powinna zawalać strony aby poza nią nic nie było widać i klikać kolejną stronę, w sumie aż tyle osób nie ma sygnatur powyżej 600x220 np, czy 640 na 220 :) chodzi o przejrzystość, tyle mam do powiedzenia.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Kurczę zwykły temat dotyczący sygnatury a tyle szumu.
Będąc administratorem forum Odjechani.com.pl spotykałem się
z sygnaturami sporych rozmiarów. Niestety regulamin nie określał
zasad na podstawie której mógłbym zmniejszyć lub usunąć
mocno szpecącą sygnaturę. Bo na prawdę zdarzały się takie.

Myślę, że ze strony ekipy forum jest to rozsądne wyjście.
Zauważcie również, że administracja forum poszła również na pewne ustępstwa.
To błahostka dla której nie warto wszczynać ogólnoświatowej
wojny nuklearnej.

Sam również muszę przeskalować własną sygnaturę. :P

Ale ograniczenia niestety pozostały przy 60px jeżeli jest mowa o wysokości.
Szerokości już nie sprawdzam.
Mam nadzieję, że nowe parametry wejdą w życie jeszcze dzisiaj.
  Odpowiedz
(27.09.2013, 19:14)Baron napisał(a): Mam nadzieję, że nowe parametry wejdą w życie jeszcze dzisiaj.

One już weszły, użytkownicy mają czas do 3 października na zmianę nieregulaminowych sygnatur, w przeciwnym wypadku zostanę oną wyłączone przez moderatora.
A co z użytkownikami nie udzielającymi się dłuższy okres czasu?
Ja myślę że gdy takie osoby nie udzielają się na forum to jest jeszcze ono przejrzyste do momentu aż zaczną i wtedy można poinformować ich o tym, a najlepiej rozesłać wiadomość do wszystkich użytkowników na forum którzy napisali ileś tam postów, czy coś podobnego.
  Odpowiedz
(27.09.2013, 21:24)P@weł napisał(a):
(27.09.2013, 19:14)Baron napisał(a): Mam nadzieję, że nowe parametry wejdą w życie jeszcze dzisiaj.

One już weszły, użytkownicy mają czas do 3 października na zmianę nieregulaminowych sygnatur, w przeciwnym wypadku zostanę oną wyłączone przez moderatora.

Mam na myśli nowy parametr 100px... Bo póki co obowiązuje
ustawiony w pluginie rozmiar 60px.
A przypomnę, że limit został podniesiony
właśnie do 100px. Jednak w samym pluginie odpowiedzialnym
za limit wielkości nie został zmieniony.
  Odpowiedz
Tak wiem o tym, hm? nawet nie wiedziałem że są do tego pluginy, okej dobra... ja już nic nie mówię :D
  Odpowiedz
A przyznam, że 60px to jednak za mało.
  Odpowiedz
Ale szum robicie o nic :D
Admini zapomnieli pewnie przestawić na 100.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Skąd bierzecie takie różne fajne obrazki do sygnatur? Są jakieś fajne generatory?

EDIT:

PS. gdzie się wstawia sygnaturę? ja w profilu nie mam takiej opcji...
  Odpowiedz
Zazwyczaj ludzi robią sobie sami sygnatury, albo znajdują je w sieci, ponieważ jest kilka osób znających się na tym, wobec tego jest to zapewne dla niektórych banalnie proste.

Masz główną stronę, tam gdzie się logowałeś, trochę niżej widnieje: Panel użytkownika---> później z boku po lewej stronie masz: Twój profil i w tutaj troszkę niżej: Zmień sygnaturę.
  Odpowiedz