Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zrywanie połączenia w Windows 7
Dwie ostatnie wersje ChomikBoxa są do kitu moim zdaniem, bo zrywają mi połączenia przy końcu wysyłania plików. Wysyłam czasem kilkugigowe pliki i to z nimi mam problem. Raz doszedł do 96% i przestał wysyłać. Pokazał pusty pasek postępu i -96%. Innym razem zerwał transfer przy 85% z 3 giga i pokazał -85%. Było tak już kilka razy. Żadne restarty czy nawet zamknięcie programu i odczekanie dłuższej chwili nic nie daje. Po ponownym otwarciu jest zawsze to samo i jedyne wyjście to skasować plik i zacząć od nowa. Wkurza mnie to niesamowicie, bo przy tak dużych plikach oznacza to kilkugodzinną stratę czasu, ale jak widzę ten minus przed procentami, to już wiem, że innej opcji nie ma. Zróbcie ją do cholery, bo ile można się tak szarpać. Korzystam z Windows 7 i regularnie aktualizuję ten program. 3 wersje temu nie miałam takich problemów.
  Odpowiedz
Cytat:Zróbcie ją do cholery, bo ile można się tak szarpać
te słowa skieruj do admina chomikuj.pl a nie tutaj
tu możesz poprosić o pomoc napisz do tonyviroos może ci pomoże
  Odpowiedz
To może na razie zerknij TUTAJ i poszukaj tam rozwiązania Twoich problemów lub utwórz pytanie i czekaj na odpowiedź.

A tymczasem dziel dane na części po 1GB i wysyłaj przez przeglądarkę.
Opcja ta jest o tyle wygodniejsza że wysyłając jednocześnie 3 pliki po 1GB każdy, wysyłasz je szybciej oraz dostajesz za nie więcej punktów niż za jeden plik 3GB.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
(14.09.2011, 22:58)skrzypas napisał(a): To może na razie zerknij TUTAJ i poszukaj tam rozwiązania Twoich problemów lub utwórz pytanie i czekaj na odpowiedź.

Dokładnie, od tego jest BTS. Zresztą był już zgłoszona seria ticketów w tej sprawie. Naprawione. Pojawi się w 2.0.1.3 dzisiaj (tj. 15 IX).

(14.09.2011, 22:58)skrzypas napisał(a): A tymczasem dziel dane na części po 1GB i wysyłaj przez przeglądarkę.
Opcja ta jest o tyle wygodniejsza że wysyłając jednocześnie 3 pliki po 1GB każdy, wysyłasz je szybciej oraz dostajesz za nie więcej punktów niż za jeden plik 3GB.

Co można też czynić ChomikBoksem. O ile nie ma w planach równoległego wysyłania pojedynczego pliku (co innego pobieranie, jest w fazie prac), to zawsze można wysyłać wiele plików na raz.

Pozdrawiam.
  Odpowiedz