ftp://109.196.92.86/Poradniki user: user hasło: user |
Używaj przycisku rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku
ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Zwartka Wendta zwija liście
|
||||
07.12.2012, 12:10
Mam pytanie. Czy napowierzać akwarium również nocą? Mam problem z roślinkami. Zwartka zwinęła liście i nie sterczą już do góry, tylko lekko unoszą się nad dnem. Czy to efekt nurtu wody czy raczej błąd w hodowli? Może wyłączać powietrze na noc a zostawić samo filtrowanie?
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
08.12.2012, 00:29
Blachu82 napisał(a):Czy napowietrzać akwarium również nocą?Przyłączam się do pytania.
08.12.2012, 02:14
Ja u siebie filtry miałem zawsze włączone 24 h, w akwariach gdzie używałem dodatkowego natlenienia - oświetlenie i napowietrzenie wpinałem na zegary czasowe i po 12 godzinach działania wyłączało się ale filtry buzowały non stop. Nie jest to oczywiście wyznacznikiem, to zasada którą sam przyjąłem wychodząc z założenia, że rzeka płynie też w nocy.
Ten nalot na liściach to glony? Raczej tak. Czy w tej fazie dojrzewania akwarium (6 dzień) stanowią jakieś zagrożenie? Czy kupić na nie preparat czy czekać jeszcze tydzień i wpuszczać glonojada albo coś innego. Zawaliłem temat. Dodałem dwa dni temu Aquaplant dla poprawy przyjęcia się roślin i to zadecydowało o rozwoju glonów. Gdybym doczytał to wiedziałbym, że lepszy jest na początek Aquaflorin ze względu na brak zawartości fosforu i azotu. No cóż, nie pierwszy i pewnie nie ostatni błąd.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş |