Z tego co mi wiadomo, to teraz większość szklanych rzeczy personalizuje się poprzez użycie lasera. Pytanie, czy są dostępne inne możliwości? Bo ja na przykład zamiast "rysywanego" wzoru wolałbym coś, co jest wyryte... Pewnie szkło musiałoby być odpowiednio grubsze, ale efekt byłby chyba godny uwagi - tylko czy ktokolwiek coś takiego oferuje?
jak się graweruje szkło?
|
12.08.2020, 08:44
W sensie jakie są technologie, które pozwalają na ozdobienie delikatnej bądź co bądź powierzchni bez naruszania jej struktury?
Z tego co mi wiadomo, to teraz większość szklanych rzeczy personalizuje się poprzez użycie lasera. Pytanie, czy są dostępne inne możliwości? Bo ja na przykład zamiast "rysywanego" wzoru wolałbym coś, co jest wyryte... Pewnie szkło musiałoby być odpowiednio grubsze, ale efekt byłby chyba godny uwagi - tylko czy ktokolwiek coś takiego oferuje? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... (12.08.2020, 08:44)konradheh napisał(a): W sensie jakie są technologie, które pozwalają na ozdobienie delikatnej bądź co bądź powierzchni bez naruszania jej struktury? Nikt nic, żadnych pomysłów, wyjaśnień?!? Trudno... Trzeba się będzie zwrócić bezpośrednio do wykonawców. Rzeczy z grawerowanego szkła na pewno mają w sklepach, takich jak [CIACH!] a pewnie niektóre huty też sprzedają podobne wyroby bezpośrednio, u siebie na miejscu. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości