Myślę, że będąc tu na forum, poznajecie różnych ciekawych ludzi i założę się, że macie dużo na ten temat do powiedzenia.
Czy wierzycie w zawieranie znajomości, przyjaźni przez Internet?
Czy Waszym zdaniem można zaufać osobie "z Internetu"?
Czy warto szukać znajomych w Internecie?
A może spotkaliście się już kiedyś z poznaną w ten sposób osobą?
Ciekaw jestem również, czy utrzymujecie kontakty z osobami poznanymi np. w portalach randkowych.
Wiele osób na zawsze pozostanie znajomymi z netu. Nie dlatego, że nie chcę się z nimi spotkać, ale pewnie nigdy nie będzie mi to dane. mam znajomych w Brazylii, Korei Pd, Finlandii, RPA czy Australii. fajni ludzie, robimy różne rzeczy razem i chętnie wypiłbym z nimi piwko czy dwa, ale pewnie to nigdy nie nastąpi.
Od wielu lat utrzymuję kontakt z kilkoma naprawdę wartościowymi osobami, które spotkałem w sieci. Jakieś 6 lat temu, poznałem w internecie mojego obecnego przyjaciela. Była to pierwsza wirtualna znajomość, którą udało się przełożyć w realu. Faktycznie, spotkaliśmy się, pojechałem do niego... Szmat drogi, 400km, ale naprawdę było warto
Przed spotkaniem zżyliśmy się wirtualnie przez te kilka ładnych lat. Kiedy wszystko doszło do skutku, czuliśmy się przy sobie jak starzy kumple. Zero skrępowania, czy wyimaginowanych nowości. Piękne uczucie
Krótka drzemka po długiej podróży, a następnie przystąpienie do obalenia obiecywanej przez kilka lat skrzynki wódki, heh. Polecam każdemu realizację takiego spotkania
Z kobietami także miałem kilka przypadków, ale były to w większości dziewczyny, które mnie znały, a numer gg pozyskały od niesfornych koleżanek... Parę spotkań było naprawdę dobrych i na jednym poznałem nawet swoją obecną dobrą przyjaciółkę, jednak trafiły się również takie, które centralnie odzwierciedlały odbicie stereotypów. Obecnie nie praktykuję randek w ciemno i jakoś mi tego nie brakuje
Ja poznalem dziewczyne przez internet. Ona mieszkala z 20Km odemnie ale.sie spotykalismy.. Jednak nie dlugo bo 4 miesiace a grala na 2 fronty..
Chociaż moja przygoda z internetem zaczęła się stosunkowo niedawno (5 czy 6 lat temu), to jednak w tym czasie miałam szczęście poznać na prawdę wiele wartościowych osób, głównie o podobnych zainteresowaniach czy to muzycznych czy innych. Sporo z tych osób udało mi się spotkać w "realu", z niektórymi utrzymuję stały kontakt. Myślę, że w tej kwestii internet daje na prawdę duże możliwości. Pozwala kontaktować się z osobami, z którymi bez tego wynalazku nowoczesnego świata prawdopodobnie nigdy byśmy się nie spotkali. Oczywiście internet stwarza również różne niebezpieczeństwa, aczkolwiek nie demonizowałabym
Nigdy nie miałam w tej kwestii żadnego przykrego incydentu. Osobiście znam też dwa związki "internetowe", które zakończyły się ślubem.
Hmmm... może wyda się to dziwne, ale ja swoją żonę poznałem na GG ...