No ciekawe, ale co z tym łososiem? Upiec? Ugotować? Usmażyć?
Składniki podałaś, ale jak to przygotować?
Google:
Odnosi się ściśle do podanych składników.
Cytat:Sposób przygotowania:
Obrać ziemniaki i pokroić je w „łódki”. Włożyć do żaroodpornego naczynia, dodać olej, doprawić solą i tymiankiem. Położyć naczynie na środkowej półce i piec w temperaturze 225 stopni C. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 stopni.
W międzyczasie odkroić skórkę i pokruszyć miąższ kromek chleba na drobne kawałki. Wymieszać z pietruszką, sokiem cytrynowym i masłem (margaryną). Posypać filety z łososia norweskiego solą i pieprzem, umieścić w żaroodpornym naczyniu i posmarować mieszanką ziołową. Piec rybę w piekarniku obok ziemniaków około 10 min.
Podawać łososia z ziemniakami i świeżą sałatą.
Wskazówka:
Pieczenie ziemniaków trwa mniej więcej dwa razy dłużej niż pieczenie ryby, więc zajmij się nimi na początku.
Faktycznie wygląda smakowicie!