W najbliższą sobotę o godz. 20:50 Mariusz Wach jako czwarty Polak w historii, ma szansę na zdobycie zawodowego mistrzostwa świata w wadze ciężkiej. Według fachowców Polak ma minimalne szansę na zwycięstwo w najbliższą sobotę z Władymirem Kliczko w Hamburgu.
Stawką pojedynku są należące do Ukraińca mistrzowskie pasy federacji WBA, IBF i WBO oraz mniej prestiżowej IBO. Stawiając na Wacha można nieźle zarobić za każdą postawione 100 dostaniemy 700 zł (8.0) natomiast stawiając na Kliczkę możemy za kazde 100 zł zarobić 7pln (1.07).
Jak myślicie Mariusz ma szansę pokonać Kliczkę? Polak jest wyższy od Władymira a z takim przeciwnikiem Kliczko jeszcze nie walczył...
Wach jest nieco wyższy i ma większy zasięg, co powinno się przełożyć na walkę, jednak sądzę, że Stalowy Młot też pokaże na co go stać, każdy wie jaki jest dobry ;]
Niech wygra lepszy
Mariusz ma większą brodę... łatwiej go będzie trafić
A tak poważnie, kibicuję oczywiście Mariuszowi, choć Kliczko to dla mnie coś więcej niż bokser - ogromny szacun dla tego Pana.
Jak to powiedział Wach
Cytat:- On jest bardziej doświadczony, ale pokonam go. Wygram sercem. Poza tym jestem twardy jak skała i Kliczko mnie nie powali - tak Mariusz Wach (33 l.)
Lubie boks oglądać i trochę się interesuję. Myślę, że Mariusz ma jakieś 20-25% szans na zwycięstwo. Kliczko nie jest coraz młodszy, ma swoje słabsze strony. Obaj boksują dość podobnie, mają duży zasięg rąk. Nie będzie więc jak z Davidem Haye, że ten był "za krótki" i jedyne co próbował robić, to nurkować pod łapskami Kliczki i walić sierpy pod brodę z dołu. Mariusz też może sprzedać petardę, choć nie jest typowym puncherem. Obiecuję sobie wiele po tej walce - Mariusz to dobry bokser, nie pajacuje na konferencjach, nie robi z siebie błazna, nie zapowiada, że rozniesie Kliczkę (jak Haye). Będzie naprawdę fajny wieczór (ja oglądam w RTL jak nic nie poblokują, jest za free).
No właśnie . Gdzie będzie można obejrzeć tę walkę ?
a po walce w celach odprężenia CP przygotował taką oto promocję
Cytat:abonenci Cyfrowego Polsatu będą mogli obejrzeć w systemie PPV gale bokserską podczas której Mariusz Wach stanie do walki z Władimirem Kliczko. Osoby zamawiające w prezencie otrzymają dostęp do erotycznego kanału Blue Hustler.
Cytat:Osoby zamawiające w prezencie otrzymają dostęp do erotycznego kanału Blue Hustler.
hahaha
A co ma wspólnego kanał erotyczny z walką bokserską? (sorry, że odbiegam od wątku, ale taka reklama jest naprawdę trochę niedopasowana do walk)
Nie sądzę, żeby Wach wygrał. Widziałem walki Klikczki i jestem pewien jednak na 100%, że Kliczko wygra. Chciałbym aby to był Polak, ale nie ma on najmniejszych szans. Walka według mnie ustawiona pod promocję Pana Kliczko. Potrzebuje teraz poparcia dla swojej partii. Kliczko to bardzo inteligentny biznesmen więc wszystko jest tu ładnie powiązane, żeby zarobić jak najwięcej, łącznie z kodowanym dostępem do TV, aby zobaczyć tą walkę.
Kodowany dostęp to niestety wymysł naszej telewizyjnej szajki, na RTL'u w niemczech jakoś mogą puszczać walkę za darmo. 50zł za obejrzenie walki w TV jest zdecydowanie za wysoką ceną, za te same pieniądze można np iść na mecz obejrzeć go na żywo.