Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Program do nagrywania filmów z gier
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam, Jest może jakiś darmowy program który moglibyście polecić mi do nagrywania gameplay'ów? Próbowałem Frapsem, ale filmik trwający 4 minuty zajmował prawie 4GB, czyli troszkę zbyt dużo. Jest możliwość troszkę chociaż zmniejszyć wagę tych filmików?
Zmniejszyć wagę pliku możesz programem, Format Factory
Konwertujesz plik do AVI, to będzie ważył około 50 mb...
Lub po prostu jak niektórymi programami obrabiasz film, i po renderowaniu waży on o wiele mniej.
Ps.Powracasz z nagrywaniem na YT ?
Fraps, tworzy bardzo wielkie pliki lecz w dobrej jakości.
Oczywiście po renderingu film nie powinien ważyć więcej niż 800 Mb = 30 minut filmu.
Spróbuję coś nagrać i "przepuścić" przez w/w Format Factory, zobaczymy jaki będzie efekt.

Michał napisał(a):Powracasz z nagrywaniem na YT ?

Jeszcze nigdy nie nagrywałem i raczej to będą tylko przeciętne gameplay'e lub fun game, ale może coś kiedyś wrzucę :)
Nagraj z Minecraft, będziesz 1 000 001 :D
Nagrałem 20 minutowy "mecz" z gry League of Legends i łącznie rozmiar nagranej gry wyniósł 22GB :P Po przeróbce do Avi wyszło 1,8GB.

Mychaty

Fraps + jakikolwiek konwenter lub np. wrzucasz do Windows Movie Maker i zapisujesz :-)

Jakoś nie powala ale jest :P
(16.05.2013, 21:55)Imcoran napisał(a): [ -> ]Nagrałem 20 minutowy "mecz" z gry League of Legends i łącznie rozmiar nagranej gry wyniósł 22GB :P Po przeróbce do Avi wyszło 1,8GB.

Dasz link do kanału. pomyliłem cie z kim innym :D
Renderuj filmy w rozszerzeniu .mp4, poszukaj w internecie optymalnych ustawień.
Dzięki temu zyskasz bardzo dużo na wielkości pliku (zmniejszając go) a nie utracisz praktycznie nic na jakości.
Oczywiście ustaw frapsa, aby nagrywał w 30 klatkach na sekundę, YouTube i tak przetwarza film i konwertuje go do
25 klatek więc nie ma sensu nagrywać gry w 60 :-P.
Kilka filmików już nagrałem, tylko teraz mam problem... znacie jakiś podobny w działaniu program do Windows Movie Maker? Chodzi mi głównie o dodawanie jakiś tytułów itd.
Stron: 1 2