30.06.2013, 16:16
Stron: 1 2
30.06.2013, 19:57
Pewnie, że cele są. Na moim piedestale znajduje się miłość i przyjaźń, staram się pielęgnować te budowle, to jest mój cel, by nie stracić najważniejszych dla mnie rzeczy. Jeśli chodzi o cele zawodowe, to skończenie szkoły
wybranie się na studia, przy czym kierunku nie jestem jeszcze do końca pewien
i praca by zapewnić byt mojej Pani, a później dzieciakom
Na co dzień, jasne, że nie mam ułożonego planu, pod który wszystko jest podporządkowane, spontany są najlepsze 
wybranie się na studia, przy czym kierunku nie jestem jeszcze do końca pewien
i praca by zapewnić byt mojej Pani, a później dzieciakom
Na co dzień, jasne, że nie mam ułożonego planu, pod który wszystko jest podporządkowane, spontany są najlepsze 
01.07.2013, 11:42
Moim celem życia jest znalezienie drugiej połówki oraz zostanie przyzwoitym bramkarzem. Chociaż takim, by grać w I lub II lidze Polskiej. 

12.07.2013, 22:11
Moim życiowym celem jest dostanie się do szkoły wojskowej we Wrocławiu, następnie być w woju. A takie na co dzień to robić wszystko by być szczęśliwym żyć na spontanie lecz nie zapominać o wartościach życiowych. 

16.07.2013, 20:15
Mam tylko jeden cel,chciałbym, żeby moja była dziewczyna wróciła do mnie i żebyśmy, byli razem szczęśliwi na zawsze.Jedyny mój cel, innego nie posiadam jak na razie.Może, kiedyś będę miał cel, ale wszystko się okaże.
18.07.2013, 16:47
,,Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres
iść ciągle iść tak bez końca
Witać jeden przebudzony właśnie dzień
Wciąż witać go, jak nadziei dobry znak
Z ufnością tą, z jaką pierwszą jasność odśpiewuje ptak "
A tak bardziej konkretnie to naprawdę nie wiem. Chce być po prostu szczęśliwa (cokolwiek miałoby to znaczyć)
W stronę słońca aż po horyzontu kres
iść ciągle iść tak bez końca
Witać jeden przebudzony właśnie dzień
Wciąż witać go, jak nadziei dobry znak
Z ufnością tą, z jaką pierwszą jasność odśpiewuje ptak "
A tak bardziej konkretnie to naprawdę nie wiem. Chce być po prostu szczęśliwa (cokolwiek miałoby to znaczyć)
18.07.2013, 19:43
18.07.2013, 21:23
@ Haker: Zgadzam się z Tobą, każdy pranie być szczęśliwy, jednak większość ludzi ma jakieś plany na przyszłość, takie ,,punkty" po wypełnieniu których może powiedzieć, ,,W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem,(...)" [2 Tm 4,6] Cel osiągnąłem...
Większość pisze, że chcą założyć rodzinę, być ... (tu wpisz wymarzony zawód), itp. I rzeczywiście wierzy w to, że wtedy będą szczęśliwi. I bardzo dobrze, bo dobrze mieć w życiu jakiś konkretny cel. Chociażby tylko po to żeby wiedzieć do czego się dąży, mieć powód.
Trochę się rozpisałam nie na temat. Do czego zmierzam- wszyscy (lub prawie) mają jakąś definicję szczęścia opartą na wyobrażeniach o przyszłości. A ja nie, nie wiem jakie będzie moje szczęście. Nie wiem jakie miałoby być, chcę po prostu żeby było.
Pisałeś jeszcze o miłości, ale gdybym miała ją uwzględnić w wypowiedzi, byłaby ona dużo za długa jak na offtop, wybacz
Większość pisze, że chcą założyć rodzinę, być ... (tu wpisz wymarzony zawód), itp. I rzeczywiście wierzy w to, że wtedy będą szczęśliwi. I bardzo dobrze, bo dobrze mieć w życiu jakiś konkretny cel. Chociażby tylko po to żeby wiedzieć do czego się dąży, mieć powód.
Trochę się rozpisałam nie na temat. Do czego zmierzam- wszyscy (lub prawie) mają jakąś definicję szczęścia opartą na wyobrażeniach o przyszłości. A ja nie, nie wiem jakie będzie moje szczęście. Nie wiem jakie miałoby być, chcę po prostu żeby było.
Pisałeś jeszcze o miłości, ale gdybym miała ją uwzględnić w wypowiedzi, byłaby ona dużo za długa jak na offtop, wybacz

09.08.2013, 13:27
Hmmm...Po pierwsze skończyć studia i się usamodzielnić, znaleźć pracę, później założyć rodzinę... 

09.08.2013, 13:53
Mój życiowy cel to spełnienie wszystkich moich celów, a mam ich sporo. Realizuje je na bieżąco, ale ich liczba nie spada... Ciągle przybywają nowe 
Tak bardziej szczegółowo, kilka moich celów to na przykład - Zostać najlepszym ojcem na świecie, mieć nieskazitelną sylwetkę greckiego Boga, znaleźć w końcu kobietę, która w pełni mnie zadowoli, rozbudować swoje imperium, no i w rezultacie zostać dobrze ustawionym rentierem, aby móc zająć się już tylko rodziną

Tak bardziej szczegółowo, kilka moich celów to na przykład - Zostać najlepszym ojcem na świecie, mieć nieskazitelną sylwetkę greckiego Boga, znaleźć w końcu kobietę, która w pełni mnie zadowoli, rozbudować swoje imperium, no i w rezultacie zostać dobrze ustawionym rentierem, aby móc zająć się już tylko rodziną

Stron: 1 2