Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Czarny Ekran?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam posiadam Windows XP od niedawna system szwankuje chodzi o to ,że gdy:
włączałem ostatnio komputer system normalnie się ładuje i nagle buch czarny ekran.Po zresetowaniu komputer się włączył jak gdyby nigdy nic.Lecz gdy Dzisiaj na nowo go odpalałem i był ten sam problem i po resecie znowu wszystko działało. Jest to dla mnie troche dziwna usterka :/

Co o tym myślicie? Jak zignoruje to to nic mi się niestanie z systemem?
Powinieneś moim zdaniem sprawdzić kable,co są podłączone do monitora.Miałem podobną sytuacje co ty.
Kable są dobrze właśnie podłączone. Myślę ,że to może być wina systemu :(
Wina systemu wątpię,a ten Windows XP to masz kupiony w sklepie czy ciągnięty z internetu?
Windows mam orginalny od 3 lat. :) kiedyś miałem z neta. Bo ja po prostu kupiłem z kolegą Windowsa XP i każdy zapłacił połowie. Ja zainstalowałem go na swoim komputerze jako pierwszy dopiero później kumpel :)
Szukanie igły stogu siana.A teraz jak włączałeś komputer to miałeś wszystko w porządku? Bo jeśli tak to wystąpiło wcześniej,błąd systemu.Innego rozwiązania chyba nie widzę,zapytam się kolegi co to mogło być, bo jest informatykiem i ci odpiszę później.Zobaczę co mi odpowie na ten problem jaki masz.
Teraz też mi się nie włączyło od razu tylko za 2 razem jak poprzednio..
Po pierwsze kable nie mogą być winne ponieważ mówisz że komputer się resetuje.
Pierwszym krokiem jaki musisz zrobić to zaktualizować sterowniki Twojej karty graficznej. Być może
uszkodził się sterownik i za każdą próbą użycia karty (podczas włączania pulpitu) sterownik się wykrzacza
i bum - reset. Zmień sterowniki, zobaczymy wtedy co się zmieni.