22.12.2013, 11:27
26.12.2013, 07:39
Świąteczne symbole? Mikołaj, śnieżynka, sanie, gwiazdka, bałwan, choinka... Jest tego sporo, gdyby się nad tym zastanowić
Swojego indywidualnego symbolu nie mam. Przynajmniej nie przychodzi mi teraz na myśl
Swojego indywidualnego symbolu nie mam. Przynajmniej nie przychodzi mi teraz na myśl
26.12.2013, 10:26
Ja tam mam tylko jeden swój ulubiony symbol, a jest nim choinka.Ponieważ gdy ubieram siostrą choinkę to wprawia mnie ten zapach w nastrój świąteczny.
28.12.2013, 18:13
Zdecydowanie choinka. Do tego szopka (ta w domu i ta w kościele), kolędy i Pasterka (eh w tym roku mnie ominęła). Ze świętami kojarzy mi się również śnieg (halo- słychać tam u góry- śnieg chcę!).
Oczywiście trzeba tu jeszcze dodać kolację wigilijną a zwłaszcza barszcz z uszkami, mak z bakaliami i groch z kapustą (o sory, kapusta z grochem i grzybami).
Jak tak popatrzę to coś licho te święta w tym roku wypadły... Ani śniegu ani Pasterki...
Oczywiście trzeba tu jeszcze dodać kolację wigilijną a zwłaszcza barszcz z uszkami, mak z bakaliami i groch z kapustą (o sory, kapusta z grochem i grzybami).
Jak tak popatrzę to coś licho te święta w tym roku wypadły... Ani śniegu ani Pasterki...
28.12.2013, 18:44
Przede wszystkim choinka i śnieg, tak śnieg! którego w te święta mi brakowało.