Symbole Świąteczne.
|
22.12.2013, 11:27
Każdy z nas ma swoje symbole które uważa za świąteczne. No właśnie jakie to są symbole ?
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Świąteczne symbole? Mikołaj, śnieżynka, sanie, gwiazdka, bałwan, choinka... Jest tego sporo, gdyby się nad tym zastanowić
![]() Swojego indywidualnego symbolu nie mam. Przynajmniej nie przychodzi mi teraz na myśl ![]()
26.12.2013, 10:26
Ja tam mam tylko jeden swój ulubiony symbol, a jest nim choinka.Ponieważ gdy ubieram siostrą choinkę to wprawia mnie ten zapach w nastrój świąteczny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
28.12.2013, 18:13
Zdecydowanie choinka. Do tego szopka (ta w domu i ta w kościele), kolędy i Pasterka (eh w tym roku mnie ominęła). Ze świętami kojarzy mi się również śnieg (halo- słychać tam u góry- śnieg chcę!).
Oczywiście trzeba tu jeszcze dodać kolację wigilijną a zwłaszcza barszcz z uszkami, mak z bakaliami i groch z kapustą (o sory, kapusta z grochem i grzybami). Jak tak popatrzę to coś licho te święta w tym roku wypadły... Ani śniegu ani Pasterki... ![]()
28.12.2013, 18:44
Przede wszystkim choinka i śnieg, tak śnieg! którego w te święta mi brakowało.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
|