Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ściągnięcie kodu blokady telefonu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam :D Mój problem polega na tym, że kupiłem jakiś czas temu używaną Nokie C6-00. Wszystko jest dobrze za wyjątkiem ustalonego przez poprzedniego właściciela kodu blokady telefonu. Bez niego nie przywrócę mu ostawień fabrycznych itp. I tu moje pytanie, jak ściągnąć ten kod nie znając go?
Spróbuj fabrycznego kodu: 12345

Możesz też wykonać całkowity reset telefonu; Przytrzymujesz jednocześnie klawisze przy wyłączonym telefonie: lewy shift, spację, przycisk kasowania i czerwoną słuchawkę. Po kilku sekundach telefon się uruchomi kompletnie zresetowany, praktycznie wszystkie dane niestandardowe zostaną usunięte, podobnie jak ustawienia. Ostatecznie telefon można zresetować przez Nokia PC Suite. Są też ponoć jakieś dodatkowe aplikacje instalowane w telefonie, które potrafią zresetować kod blokady, ale nigdy tego nie próbowałem w Nokiach, a poza tym "hard reset" wydaje się najlepszym wyjściem przy przejęciu telefonu od innego właściciela. Jest to głębsza forma przywracania ustawień fabrycznych.

[Obrazek: yz4bY5f.jpg]
Dzięki Sword! :D Chodzi jak nowy po całkowitym resecie ^^