Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ściągnięcie kodu blokady telefonu
Witam :D Mój problem polega na tym, że kupiłem jakiś czas temu używaną Nokie C6-00. Wszystko jest dobrze za wyjątkiem ustalonego przez poprzedniego właściciela kodu blokady telefonu. Bez niego nie przywrócę mu ostawień fabrycznych itp. I tu moje pytanie, jak ściągnąć ten kod nie znając go?
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Spróbuj fabrycznego kodu: 12345

Możesz też wykonać całkowity reset telefonu; Przytrzymujesz jednocześnie klawisze przy wyłączonym telefonie: lewy shift, spację, przycisk kasowania i czerwoną słuchawkę. Po kilku sekundach telefon się uruchomi kompletnie zresetowany, praktycznie wszystkie dane niestandardowe zostaną usunięte, podobnie jak ustawienia. Ostatecznie telefon można zresetować przez Nokia PC Suite. Są też ponoć jakieś dodatkowe aplikacje instalowane w telefonie, które potrafią zresetować kod blokady, ale nigdy tego nie próbowałem w Nokiach, a poza tym "hard reset" wydaje się najlepszym wyjściem przy przejęciu telefonu od innego właściciela. Jest to głębsza forma przywracania ustawień fabrycznych.

[Obrazek: yz4bY5f.jpg]
  Odpowiedz
Dzięki Sword! :D Chodzi jak nowy po całkowitym resecie ^^
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz