Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak ustalana jest kolejność plików w wyszukiwarce?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chce, aby moje pliki były zawsze na górze po wpisaniu w wyszukiwarce posród innych wielu plików o tej samej nazwie. Do każdego pliki staram się zawsze dodać opis choćby obrazek, czy nawet informacja o fromacie wielkości itp. Czy to wystarczy, co się liczy do kolejności?
*Czy ilość pobrań się liczy (teraz nie ma licznika)?
*Czy ocena się liczy?
*Czy ilość komentarzy się liczy?
*Czy opisany plik jest wyżej i czy długość opisu też się liczy?
*Czy popularność chomika u którego plik się znajduje się liczy?
*Czy data dodania się liczy?
*Czy wielkość pliku się liczy?
*Czy własny up się bardziej liczy od zachomikowanego?:OO
Nie dasz rady ustawić tak swoich plików/folderów, ponieważ większość zależy od oceny trafności/przydatności przez algorytm google (to tak w skrócie). Kiedyś były na to patenty, ale to już historia bo google się zmienia (i dobrze).
ale chodzi mi o wyszukiwarkę chomikuj (http://chomikuj.pl/action/SearchFiles), a nie wyszukiwarkę Google.
Nie wiem, ale całkiem możliwe, że na bazie popularności (czyt. ilości pobrań). Wiadomo, im coś bardziej popularne, tym istnieje większe prawdopodobieństwo, że właśnie o to szukającemu chodzi. Na pewno wpływ ma też zgodność tytułu ze słowami wpisanymi w wyszukiwarce. Z drugiej strony ta wyszukiwarka kuleje i może wyświetlać wszystko wg. własnych widzimisię. Trudno powiedzieć...
Ty - jako Ty, się tylko liczysz. Jeśli jesteś zdolnym, by zrozumieć tą moją podpowiedź.

Monoceros

Bronmus, Rozwiń jak możesz tą podpowiedź, bo myślę, że kolega wie iż się liczy, aby cokolwiek zdziałać, ale jest szereg innych czynników, które na to wpływają.
Jemu się jedynie wydaje...że się liczy w rozgrywce "wyścigu szczurów" - i tylko tyle mam do powiedzenia...
No, więc - kosz też potrzebuje pożywienia...Ja natomiast, jako stały jego bywalec - witam go...
...a tak na serio - liczy się tylko uznanie w oczach adminów. Począwszy od moderatora, który tutaj decyduje o twoim "być, albo nie być". Sam tego doświadczyłem, więc wiem co piszę... Pozdrawiam...