Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Problem z logowaniem do systemu.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, dziś włączając laptopa przytrafiła mi się dość niemiła niespodzianka mianowicie po wpisaniu hasła do profilu non stop wyskakuje "Logowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się.
Nie można załadować profilu użytkownika "
Nie mam kompletnie pojęcia jak to naprawić lub jak stworzyć nowy profil więc tkwie na ekranie startowym już dość dłuższą chwilę... dodam że wczoraj jeszcze wszystko było okej a system to win8. Mógłby ktoś poradzić coś w tej kwestii? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
!@#$% czy użycie najpierw googla boli ?
Jest miliony tego typu problemów i opisów jak to naprawić więc po co kolejna kopia porad jak usunąć ten błąd ??

http://lmgtfy.com/?q=logowanie+us%C5%82u...+windows+8

GOOGLE NIE GRYZIE !!
Czy kolega gdzieś napisał, że nie używał Google szalony?

Zapewne kolega ma problem dlatego, że bez możliwości zalogowania, wejście w tryb awaryjny systemu nie jest takie proste, przynajmniej w Windows 8. Będziesz potrzebował płyty z systemem, bo w Windows 8 zdążenie z wciśnięciem F8 graniczy z cudem, bo system szybko się uruchamia, a skoro system przy uruchamianiu nie wykrywa Ci problemu, będziesz musiał uruchomić albo narzędzie do rozwiązywania problemów, albo tryb awaryjny i utworzyć nowy profil lub ostatecznie spróbować przywracania systemu. Musiał się uszkodzić jakiś plik, a nie masz profilu online i system inaczej się nie zaloguje. Możesz spróbować przyciskać klawisz F8 podczas uruchamiania, ale nie wiem czy zadziała tak łatwo, ja kiedyś męczyłem się z tym godzinę i dopiero zaskoczył. W odpowiednim menu wybierzesz tryb awaryjny.

Jak uda Ci się wejść w tryb awaryjny, to tutaj jest rozwiązanie problemu: http://support.microsoft.com/kb/947215/pl

Niestety największy problem będziesz miał właśnie z wejściem w tryb awaryjny, bo Microsoft pod tym kątem dał d**y po całości. Aby go uruchomić musiałbyś się zalogować, a awaria to uniemożliwia, a to tylko początek paradoksów. Z płytą systemową powinno pójść łatwiej, masz ją?
Swordancer napisał(a):Czy kolega gdzieś napisał, że nie używał Google szalony?

Nigdzie nie napisał też, że używał google. Poza tym gdyby używał to zapewne nie byłoby tego tematu.
Uruchomienie W8 w trybie awaryjnym jest banalnie proste, wystarczy tylko klikać F8 cały czas jak tylko mignie nam UEFI/BIOS w najgorszym wypadku zaskoczy za 3 razem.
Reszty porad nie mam zamiaru kopiować bo na ten problem jest przynajmniej 30 rozwiązań (nie licząc durnej porady microshitu).
szalony napisał(a):Uruchomienie W8 w trybie awaryjnym jest banalnie proste, wystarczy tylko klikać F8 cały czas jak tylko mignie nam UEFI/BIOS w najgorszym wypadku zaskoczy za 3 razem.

No niestety czasem to trudniejsze niż się wydaje. Zabawa z wciskaniem F8 na szybkim dysku może przyprawić o nerwicę. Haha
Swordancer napisał(a):No niestety czasem to trudniejsze niż się wydaje. Zabawa z wciskaniem F8 na szybkim dysku może przyprawić o nerwicę. Haha

Nie jest źle, właśnie testowałem 4 razy na laptopie z i7 i 24GB RAM + Dyski SSD i udało mi się w najgorszym razie za 5 razem a w najlepszym za 1 wskoczyło więc to kwestia refleksu i szybkich palców ;)
I jak dałeś radę wejść w tryb awaryjny?