10.03.2019, 21:28
Hej
Pytanie głównie do panów - co i dlaczego uważacie za ,,niemęskie"? Zdarza Wam się zrezygnować z czegoś dlatego że nie kapie testosteronem?
Przykłady takich sytuacji: wątek Swordancera o wątpliwościach dotyczących używania lakieru odżywek itp do włosów (tak wiem, stary), kombinacje znajomych facetów jak tu nie używać zimą pomadki ochronnej (bo fuuu szminka -bezbarwna ale przecież jak sztyft to szminka- i jeszcze pachnie), kolorowe ubrania też budzą pewien sprzeciw, o użyciu przez mężczyznę kremu do rąk czy twarzy często nawet nie ma co myśleć
OK, wiem że są wyjątki a sytuacje bardzo wybiórcze (i znam osobników nie mających problemu z błękitną koszulką czy kremem...) to tylko przykłady. Poglądowe.
Ale hej, naprawdę Was to w jakiś sposób boli i przeszkadza? Nie wiem, w męskim świecie istnieje jakiś tajny ostracyzm dla samców ze zrobioną fryzurą? Osobny krąg w piekle dla tych co się ogolili różową maszynką (swoją bo nie było niebieskich a nie pożyczaną od kobiety, bo za to drugie faktycznie może istnieć jakaś wiekuista kara)
O co chodzi?
Pytanie głównie do panów - co i dlaczego uważacie za ,,niemęskie"? Zdarza Wam się zrezygnować z czegoś dlatego że nie kapie testosteronem?
Przykłady takich sytuacji: wątek Swordancera o wątpliwościach dotyczących używania lakieru odżywek itp do włosów (tak wiem, stary), kombinacje znajomych facetów jak tu nie używać zimą pomadki ochronnej (bo fuuu szminka -bezbarwna ale przecież jak sztyft to szminka- i jeszcze pachnie), kolorowe ubrania też budzą pewien sprzeciw, o użyciu przez mężczyznę kremu do rąk czy twarzy często nawet nie ma co myśleć
OK, wiem że są wyjątki a sytuacje bardzo wybiórcze (i znam osobników nie mających problemu z błękitną koszulką czy kremem...) to tylko przykłady. Poglądowe.Ale hej, naprawdę Was to w jakiś sposób boli i przeszkadza? Nie wiem, w męskim świecie istnieje jakiś tajny ostracyzm dla samców ze zrobioną fryzurą? Osobny krąg w piekle dla tych co się ogolili różową maszynką (swoją bo nie było niebieskich a nie pożyczaną od kobiety, bo za to drugie faktycznie może istnieć jakaś wiekuista kara)

O co chodzi?