Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Co mogę ugotować dla mamy?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3

Chomikowy11

Co Mogę Przygotować Dla Mamy.?
Coś łatwego co 12 latek mógłby przygotować?
jakiś deserek ?

Kucharek

Gdy byłem w twoim wieku to gotowałem mojej mamie spaghetti bolognesse.Mama wstawiała mi wodę ja wrzucałem makaron,kupowałem też taki gotowy sos w torebce instant i też mama pomagała mi go przygotować, tarłem ser żółty do tego,może spróbuj mamę namówić na wpółne gotowanie

Chomikowy11

sajmonku nie oto chodzi ja chce samemu coś przygotować ....
coś łatwego ...
a nie z mama to ma być niespodzianka.

Karol

To pomogę i ja :

[Obrazek: IMG_4200.jpg]

Makaron zasmażany :

Składniki:

400g makaronu
oliwa
2 cebule
2 duże pomidory
pomidory suszone
100g masła
bazylia
100g utartego twardego sera
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę, rumienimy na maśle. Z pomidorów ściągamy skórki, kroimy na plastry i usuwamy sok z pestkami, a miąższ dodajemy do cebuli i smażymy, aż się zarumienią. Następnie dodajemy sok z pestkami z pomidorów i po chwili bazylię i suszone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszając na małym ogniu. Dodajemy połowę utartego sera. Gotujemy makaron dodając do wody trochę oliwy, odcedzamy i wrzucamy do miski z sosem, mieszając do czasu wchłonięcia sosu. Na patelni rozgrzewamy pozostałe masło, kładziemy makaron i smażymy na małym ogniu, nie mieszając, aż przypiecze się od spodu. Przewracamy makaron p przypiekamy z drugiej strony. Makaron przed podaniem posypujemy resztą sera, dokładamy kilka listków bazylii. Smacznego

Koktajl jogurtowo – truskawkowy

Koktajl truskawkowy jak powszechnie wiadomo wychodzi zawsze i każdemu Bez znaczenia czy do truskawek damy mleko, kefir, maślankę, prawdziwą wanilię, cukier waniliowy czy nawet cukier wanilinowy.

Składniki:

Truskawki
Cukier
Jogurt naturalny lub waniliowy

Truskawki zmiksować z cukrem (można zacząć od mniejszej ilości cukru i próbując uzyskać właściwy smak). Dodać truskawki do jogurtu lub jak kto woli jogurt do truskawek. Zmiksować wszystko razem. Smacznego!

Chomikowy11

Karolek prośiłem o prosty przepis a po 2 to jest z internetu..

Karol

(26.06.2011, 18:02)Chomikowy11 napisał(a): [ -> ]Karolek prośiłem o prosty przepis a po 2 to jest z internetu..

A z czego byś chciał z głowy ? Przecież ja nie kucharz... ;)

Chomikowy11

Kucharku mogę spróbować banany w czekoladzie i do tego kawę z koglem moglem?

Kucharek

Karol

Człowiek chce pomóż to jeszcze źle... ale nic dziwnego to Polska...

Chomikowy11

Lepiej pomoż czyli mam zrobić tak..
Banany obierany ze skórki,kroimy na plasterki.Czekoladę topimy,najlepsza będzie mleczna lub gorzka,jak kto woli.Plasterki banan zamaczamy w czekoladzie i układamy na talerzyku.Talerzyk z bananami wkładamy na chwilkę do zamrażarki lub na nieco dłużej do lodówki.

nie rozumiem tylko czekolade topimy? : w czym :
Stron: 1 2 3