Coś łatwego co 12 latek mógłby przygotować?
jakiś deserek ?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Co mogę ugotować dla mamy?
|
Co Mogę Przygotować Dla Mamy.?
Coś łatwego co 12 latek mógłby przygotować? jakiś deserek ? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
26.06.2011, 17:51
Gdy byłem w twoim wieku to gotowałem mojej mamie spaghetti bolognesse.Mama wstawiała mi wodę ja wrzucałem makaron,kupowałem też taki gotowy sos w torebce instant i też mama pomagała mi go przygotować, tarłem ser żółty do tego,może spróbuj mamę namówić na wpółne gotowanie
26.06.2011, 17:54
sajmonku nie oto chodzi ja chce samemu coś przygotować ....
coś łatwego ... a nie z mama to ma być niespodzianka.
26.06.2011, 17:58
To pomogę i ja :
![]() Makaron zasmażany : Składniki: 400g makaronu oliwa 2 cebule 2 duże pomidory pomidory suszone 100g masła bazylia 100g utartego twardego sera sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę, rumienimy na maśle. Z pomidorów ściągamy skórki, kroimy na plastry i usuwamy sok z pestkami, a miąższ dodajemy do cebuli i smażymy, aż się zarumienią. Następnie dodajemy sok z pestkami z pomidorów i po chwili bazylię i suszone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszając na małym ogniu. Dodajemy połowę utartego sera. Gotujemy makaron dodając do wody trochę oliwy, odcedzamy i wrzucamy do miski z sosem, mieszając do czasu wchłonięcia sosu. Na patelni rozgrzewamy pozostałe masło, kładziemy makaron i smażymy na małym ogniu, nie mieszając, aż przypiecze się od spodu. Przewracamy makaron p przypiekamy z drugiej strony. Makaron przed podaniem posypujemy resztą sera, dokładamy kilka listków bazylii. Smacznego Koktajl jogurtowo – truskawkowy Koktajl truskawkowy jak powszechnie wiadomo wychodzi zawsze i każdemu Bez znaczenia czy do truskawek damy mleko, kefir, maślankę, prawdziwą wanilię, cukier waniliowy czy nawet cukier wanilinowy. Składniki: Truskawki Cukier Jogurt naturalny lub waniliowy Truskawki zmiksować z cukrem (można zacząć od mniejszej ilości cukru i próbując uzyskać właściwy smak). Dodać truskawki do jogurtu lub jak kto woli jogurt do truskawek. Zmiksować wszystko razem. Smacznego!
26.06.2011, 18:02
Karolek prośiłem o prosty przepis a po 2 to jest z internetu..
26.06.2011, 18:04
Kucharku mogę spróbować banany w czekoladzie i do tego kawę z koglem moglem?
26.06.2011, 18:09
26.06.2011, 18:09
Człowiek chce pomóż to jeszcze źle... ale nic dziwnego to Polska...
26.06.2011, 18:16
Lepiej pomoż czyli mam zrobić tak..
Banany obierany ze skórki,kroimy na plasterki.Czekoladę topimy,najlepsza będzie mleczna lub gorzka,jak kto woli.Plasterki banan zamaczamy w czekoladzie i układamy na talerzyku.Talerzyk z bananami wkładamy na chwilkę do zamrażarki lub na nieco dłużej do lodówki. nie rozumiem tylko czekolade topimy? : w czym : |