Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Koszulki reprezentacji polski - orzeł tak czy nie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sprawa Orła na koszulkach ostatnio jest dość mocno nagłaśniania w naszych mediach.
Ostatni mecz towarzyski na nowym wrocławskim stadionie wyraźnie pokazał jak
kibice podchodzą do tego tematu. Niemal przez cały czas skandowali przekleństwa,
wyzwiska nie tylko pod adresem PZPNu ale i piłkarzy.

[Obrazek: orzelekkadrapilka112011.jpg]

Krzyki na temat Orła na koszulkach przypominały raczej ryk wściekłego bydła.
Ciekaw jestem ilu z tych ludzi tak naprawdę ma pojęcie o naszym godle. Wielcy
patrioci się znaleźli, ale jakby zapytać ich coś na temat historii polski nie potrafili
by wyksztusić z siebie ani jednego słowa.

PZPN szybko jednak ugina się pod naciskiem kibicowskich mas.
Coś czuję, że to Euro2012 da nam się we znaki i wyrobi wśród przyjezdnych taką
opinię, że Polskę wykreślą chyba z map turystycznych...

Czy Waszym zdaniem Orzeł powinien wrócić na koszulki reprezentacji Polski, czy nie
ma to dla Was tak szczególnego znaczenia?

Beata

Jak najbardziej tak.
Chodzi o koszulkę reprezentacji więc dla mnie to jasne jak słońce.
Drużyna grająca w naszych barwach to nie byle klubowa drużyna.
Jakby nie grali to reprezentują nasz kraj.
Podobno patriotą jest się zawsze. Jestem zdecydowanie za orłem na koszulkach reprezentacji. PZPN był i jest prywatnym folwarkiem "kogoś tam", czas na zmiany.

tonyviroos

Oczywiście że orzeł powinien być na koszulkach, co to za reprezentacja narodowa bez orła.
PZPN - prywatny związek piłki nożnej

Karol

Oczywiście także jestem za przywróceniem orła. Byłem osobiście na meczu Polska - Włochy i skandowanie 43.000 tyś. ludzi J*** Pzpn nie było miło tego słuchać , a także gdzie jest orzełek ...

Zadajmy sobie proste pytanie gdzie piłkarz ma pocałować koszulkę jak zawsze to robili w orzełka ! Twierdzę teraz że każdy z osobna niech pocałuje się w tyłek. Takie moje zdanie... wtedy Pzpn orzełka przywróci.

tungar

A ja myślę że pytanie powinno brzmieć inaczej, dlaczego w ogóle zniknął. Zastanawiam się kto wpadł na ten kretyński pomysł. Przecież nawet przedstawiciele "Nike", która produkuje stroje dla naszej reprezentacji, byli zdecydowanie przeciwko strojom bez orzełka (chociaż im to się opłaca, bo teraz zrobią nowe i zarobią). Wiadomo było od samego początku że podniesie się krzyk i będą protesty. Ale może i dobrze się stało, bo to może być koniec starych układów w PZPN, "Leśne dziadki" zostaną wygnane i nadejdzie w końcu odrodzenie wielkiej piłki w naszym kraju.

Sebastian

Ja też jestem za. Od zawsze nasi grali z orłem na piersi i teraz też powinno tak być. W końcu prezentują Polskę i symbol powinien być zachowany.