31.12.2011, 12:06
31.12.2011, 15:05
Nie ja sie nie zgadzam. Ponieważ ludzie znający umiar nie wciągną sie fecebook-owe więzienie, ale są ludzie którzy nie moga żyć bez fb Jednak ja twierdze że bez fb moge funkcjonowac normalnie i nie czuje sie jak w wiezieniu
31.12.2011, 15:07
Zgadzam się z tym.
Sam to stwierdziłem jakichś czas temu.
Siedziałem długo na fejsie ale w sumie to był
stracony czas, bo nawet jak już z nikim nie pisałem
przesiadywałem na nim i patrzyłem czy ktoś nie dał mi "lajka".
Od jakichś 2 tygodni na Facebooku siedzę nie dłużej niż 30 min* ; p
*no chyba że z kimś piszę ; p
Sam to stwierdziłem jakichś czas temu.
Siedziałem długo na fejsie ale w sumie to był
stracony czas, bo nawet jak już z nikim nie pisałem
przesiadywałem na nim i patrzyłem czy ktoś nie dał mi "lajka".
Od jakichś 2 tygodni na Facebooku siedzę nie dłużej niż 30 min* ; p
*no chyba że z kimś piszę ; p
04.01.2012, 18:54
Absolutnie się z tym zgadzam. Bardzo długo czekałem, aż zniszczą facebooka lecz niestety do tego nie doszło.
Niestety, ponieważ facebook zapisuje wszystko co w nim robimy. Zaczynając od pisania postów na tablicy po prywatne wiadomości.
Zero prywatności a ludzie są tym tak podekscytowani.
Ja na facebooku loguję się raz na 2 dni patrząc czy dostałem jakąś wiadomość i to wszystko.
Niestety, ponieważ facebook zapisuje wszystko co w nim robimy. Zaczynając od pisania postów na tablicy po prywatne wiadomości.
Zero prywatności a ludzie są tym tak podekscytowani.
Ja na facebooku loguję się raz na 2 dni patrząc czy dostałem jakąś wiadomość i to wszystko.
04.01.2012, 19:01
Dla mnie FB mógł by nie istnieć, mam konto ale go nie używam.
Ciągle tylko dostaje durne wiadomości na maila, że czekają na mnie nowe powiadomienia
Ciągle tylko dostaje durne wiadomości na maila, że czekają na mnie nowe powiadomienia
04.01.2012, 19:03
(04.01.2012, 19:01)KruchyFix napisał(a): [ -> ]Ciągle tylko dostaje durne wiadomości na maila, że czekają na mnie nowe powiadomienia
Dokładnie.
04.01.2012, 19:04
W stosunku do mnie wyżej wymienione twierdzenie w ogóle nie pasuje. Bywam na nim bardzo rzadko (tak samo jak na nk) praktycznie tylko po to aby umówić się z kimś kto nie używa GG ani innego komunikatora.
tonyviroos
04.01.2012, 20:44
Porównanie do więzienia zupełnie nie trafione ( kto siedział ten wie o co chodzi), na FB siedzisz z własnej woli i masz wybór czy się logować czy nie, w więzieniu nie masz tego wyboru.
04.01.2012, 21:27
(04.01.2012, 19:01)KruchyFix napisał(a): [ -> ]Ciągle tylko dostaje durne wiadomości na maila, że czekają na mnie nowe powiadomienia
Tą opcje da się wyłączyć i wtedy nie będzie Ci zaśmiecać skrzynki...
05.01.2012, 13:53
Zgadzam się z ραυℓιиα. Na Facebooku masz wybór. Nie musisz na nim siedzieć. Ja na Facebooku spędzam mniej więcej 15 minut dziennie, nie więcej, chyba że z kimś piszę. Moim zdaniem, lepszym sposobem kontaktowania się ze znajomymi jest rozmowa w realu. Ale niestety nie każdy ma taką możliwość. Ja na przykład jestem w chwili obecnej za granicą, więc to jest mój jedyny sposób na komunikację ze znajomymi.