Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Matematyczna zagadka dla ambitnych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Oto treść tajemniczej zagadki:

Jeśli:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96
to ile jest:
9 + 7 = ???

Tylko liczba będąca wynikiem działania, jest hasłem do otwarcia załączonego dokumentu.
Jeżeli uda Ci się otworzyć ten dokument, wpisz swoje nazwisko, zapisz i prześlij
dalej - niech inni sobie pogłówkują...
Podobno zagadkę tą rozwiążą jedynie osoby z IQ powyżej 120!

Nie wklejajcie tu żadnych rozwiązań, niech inni pomyślą :)
Miłej zabawy!

Plik jest dokumentem typu excel/calc. Otworzysz go za pomocą programu
Microsoft Office lub darmowym Open Office.
Wpisałam się. :)
Ale może lepiej by było, gdyby każda osoba, która się wpisze, wrzucała tu dokument ze swoim nazwiskiem i wpisywałaby się następna osoba, wrzucała dokument, itd.?
Co Ty na to, Adminie?

Karol

Proste , rozwiązałem. Jednak z moim IQ nie jest jeszcze tak źle :D
Trochę trzeba pomyśleć ;) - doszedłem do rozwiązania. :)
MissFuneral napisał(a):Ale może lepiej by było, gdyby każda osoba, która się wpisze, wrzucała tu dokument ze swoim nazwiskiem i wpisywałaby się następna osoba, wrzucała dokument, itd.?
Co Ty na to, Adminie?
Teoretycznie można by tak zrobić, ale jak pojawi się tu mnóstwo wpisów ludzie mogą nie wiedzieć o co chodzi. Niech tak zostanie :) Ciekawe czy Wasi znajomi poradzą sobie tak łatwo jak Wam poszło :)

David

Rozwiązałem ;) Ogólnie ta zagadka nie jest trudna ;) Wystarczy chwilkę pogłówkować ;)
Noo niecałe 5 min mi zajęło rozwiązanie:)
Z początku nie łapałem ale po mega skupieniu rozwiązanie jak na tacy ;)

Karolina90

Powiem wprost : Łatwe jak komara dydek ! Ale ciekawe, dałam chłopakowi rozwiązanie a on nadal się głowi. =]
Wpisałem się na listę tych co rozwiązali zagadkę.
Co dalej z tym zrobić? Gdzie mogę pokazać że wpisałem się na listę?:)
Można przekazać ją przesłać znajomym, aby i oni mogli się wpisać i przekazać dalej ;)
Stron: 1 2 3 4