Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Matematyczna zagadka dla ambitnych
Lightbulb 
Oto treść tajemniczej zagadki:

Jeśli:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96
to ile jest:
9 + 7 = ???

Tylko liczba będąca wynikiem działania, jest hasłem do otwarcia załączonego dokumentu.
Jeżeli uda Ci się otworzyć ten dokument, wpisz swoje nazwisko, zapisz i prześlij
dalej - niech inni sobie pogłówkują...
Podobno zagadkę tą rozwiążą jedynie osoby z IQ powyżej 120!

Nie wklejajcie tu żadnych rozwiązań, niech inni pomyślą :)
Miłej zabawy!

Plik jest dokumentem typu excel/calc. Otworzysz go za pomocą programu
Microsoft Office lub darmowym Open Office.

Załączone pliki
.xls   Zagadka IQ120.xls (Rozmiar: 23.5 KB / Pobrań: 81)
  Odpowiedz
Wpisałam się. :)
Ale może lepiej by było, gdyby każda osoba, która się wpisze, wrzucała tu dokument ze swoim nazwiskiem i wpisywałaby się następna osoba, wrzucała dokument, itd.?
Co Ty na to, Adminie?
  Odpowiedz
Proste , rozwiązałem. Jednak z moim IQ nie jest jeszcze tak źle :D
  Odpowiedz
Trochę trzeba pomyśleć ;) - doszedłem do rozwiązania. :)
---
  Odpowiedz
MissFuneral napisał(a):Ale może lepiej by było, gdyby każda osoba, która się wpisze, wrzucała tu dokument ze swoim nazwiskiem i wpisywałaby się następna osoba, wrzucała dokument, itd.?
Co Ty na to, Adminie?
Teoretycznie można by tak zrobić, ale jak pojawi się tu mnóstwo wpisów ludzie mogą nie wiedzieć o co chodzi. Niech tak zostanie :) Ciekawe czy Wasi znajomi poradzą sobie tak łatwo jak Wam poszło :)
  Odpowiedz
Rozwiązałem ;) Ogólnie ta zagadka nie jest trudna ;) Wystarczy chwilkę pogłówkować ;)
  Odpowiedz
Noo niecałe 5 min mi zajęło rozwiązanie:)
Z początku nie łapałem ale po mega skupieniu rozwiązanie jak na tacy ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Powiem wprost : Łatwe jak komara dydek ! Ale ciekawe, dałam chłopakowi rozwiązanie a on nadal się głowi. =]
  Odpowiedz
Wpisałem się na listę tych co rozwiązali zagadkę.
Co dalej z tym zrobić? Gdzie mogę pokazać że wpisałem się na listę?:)
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Można przekazać ją przesłać znajomym, aby i oni mogli się wpisać i przekazać dalej ;)
---
  Odpowiedz