Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Gra przeglądarkowa - Szukam osób do pomocy.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Witam!
Robię grę przeglądarko-wą. Nasza strona ragmast.com ( Jest początkująca, bo nie dawno ją stworzyłem. I pytam się czy byś nam pomógł za darmo lub za nie wielką opłatą? Ale bardziej nam chodzi o współpracę, o zaangażowanie się w grę.
Jest szansa na moderatora gry czy forum oczywiście jak chcesz.
Szukamy między innymi : ( szczególnie ) grafików, osoby, które znają algorytm, i jave.
Szczegóły podam w dalszej fazie.

Gra jest o kosmosie, będzie bardzo śmieszna i wesoła. Fabułę, nie wyślę, bo się nie da więc zapraszam!
Nasz skład :
Jedna osoba zajmujesz się : Algorytmika, silnik gry, php, httml, i Bóg co tam jeszcze wie.
Druga osoba : To HTTML, i podstawy grafiki i fabułą trochę,
ja i jeszcze jeden gościu ze mną zajmuje się fabułą i sprowadzaniem ludzi, i mamy jeszcze dwóch grafików.
I Ciągle osób przybywa.
(17.02.2012, 23:36)tonyviroos napisał(a): [ -> ]Pierwsze wrażenie po zobaczeniu strony głównej, totalna porażka, błędów cała masa, kodowanie do niczego, "graficy" się nie pokazali.
Ogólnie mówiąc jeśli cała gra będzie wyglądać i działać tak jak strona główna to nie wróżę wam przyszłości, chętnie bym wszedł do współpracy ale odstraszyła mnie strona główna projektu.

Od razu mówię że to nie zrobił grafik.
Obecnie grafik już robi stronę, która na prawdę będzie wyglądała bardzo ładnie, a ta strona wygląda tak bo nie dawno ją stworzyłem, więc dlatego taka jest.
Więc strona to nie problem. :) A porządną stronę w kilka sekund się nie robi. :}
Wszedłbyś do Nas?
A w czym czujesz się najlepiej?
Większość podstawowych rzeczy dla typowej strony www już jest. Jest wynajdowane Koło na nowo zamiast skorzystać z jakiegoś frameworka, ale dlaczego sie tak wybiera? Sprawa prosta należało by urzyć przynajmniej 2 frameweroków które były by w stanie zaspokoić potrzeby podstawowych funkcji gry, zwolenników frmw.
Więc tak :
Współpraca mogła by polegać na tym, że byś nam pomógł i można powiedzieć że byłbyś współzałożycielem gry. Za to byś dostał administratora gry jak byś chciał. Jeśli masz firmę to darmową reklamę na naszą główną stronę czy po prostu Ciebie zareklamować, że się znasz na różnych rzeczach i itd. Jak byś chciał mogę dać Ci reputację na tym forum za pomoc. ;P
Podział obowiązków. Hmm. Myślę, że najważniejszą rzeczą jest robienie silnik gry. Kolega robi silnik i byś mu pomógł, żeby to szybciej był on zrobiony. ( Jak wiesz to jest mase tych linijek ) :) I ostatnio coś mówił, że nie wie jednej rzeczy.. Więc to na pierwszy plan, a jak zrobimy silnik, to będzie trzeba się zabrać za tą podstawową fabułę i tak dalej.

Pomożesz? :]
Tony chyba żartujesz?
Po stylu pisania widzę, że to dzieciak, strona nawet nie jest prawidłowo sformatowana, nie mówiąc już o poprawności kodowania.
Hosting na CBA - Tony daj spokój - to dzieciaki.

pitreekk napisał(a):Współpraca mogła by polegać na tym, że byś nam pomógł i można powiedzieć że byłbyś współzałożycielem gry.
To się nazywa - warunki współpracy :D

pitreekk napisał(a):Myślę, że najważniejszą rzeczą jest robienie silnik gry
Kolego - ja Ciebie nie rozumieć :P

pitreekk napisał(a):I ostatnio coś mówił, że nie wie jednej rzeczy.
Mamy więc i wątek tajemnicy...

Sorry, ale musiałem to napisać, aby uzewnętrznić swoje emocje...
Proponuję najpierw zabrać się za język polski zanim zabierzecie się za języki kodowania stron, programów etc.

Hosting z CBA to jedynie ma forum to po pierwsze. A strona jest z nawa.pl
Ale nie jest to tajemnica bo właśnie udało mu się naprawić, i wie już na czym polegał błąd.
Ja osobiście mam 13 lat.
Ci co tworzą mózg gry programiści i graficy mają tak : Programiści : 30, 29 i 19 graficy : 22 i 26 lat.
A co może i jestem dzieciakiem i co z tego.. Mam 13 lat i zwij mnie jak chcesz. Ale Ja szukam ludzi nie tworzę mózgu gry... Nie jestem programistą.
Nie chce Ciebie przezywać i nie będę, bo to jest żenujące.
A już znalazłem jednego programistę i jednego grafika, w którym wiek jakoś im w ogóle nie przeszkadzał...
pitreekk napisał(a):Mam 13 lat i zwij mnie jak chcesz.

Qrcze człowieku ja nie piję do Twojego wieku, tylko do sposobu wypowiedzi.
Nie wiem co tam masz w głowie, ale zabierasz się do tego od d**y strony.
Tony poprosił o warunki współpracy, a Ty piszesz jakby Ci młodszy brat dyktował.

Poza tym, szukasz ludzi o profesji grafik, programista itd, przy czym sam nie masz
nawet odrobiny pojęcia o tych rzeczach. Wiesz czym to grozi? Przy najbliższej okazji
wykręcą Cię wszyscy z którymi rzekomo współpracujesz. Mówię "rzekomo" ponieważ
o współpracy i tworzeniu warunków nie masz pojęcia.
Piszę Ci to bardziej z troski niż po to żeby Ci dopiec.

Od czego powinieneś zacząć?

1. Nauczyć się języka polskiego
-po co? Żeby nie wyglądać jak idiota w rozmowie z przyszłymi współpracownikami.
Przy okazji będziesz potrafił napisać warunki współpracy ;)

2. Poznać podstawy wraz z terminologią html, php, C#, MySQL + grafika ogólnie.
-po co? Żeby mieć pojęcie o zadaniach jakie będą mieli współpracownicy.

3. Nauczyć się przyjmować słowa krytyki.
-czasami człowiek musi osiągnąć samo dno, żeby mógł się później od czegoś odbić.
Proponuję Ci zachować więcej pokory w stosunku do innych i nauczyć się wyciągać wnioski.

Zanim będziesz próbował ściągnąć do siebie osoby pokroju Tomka, zacznij od siebie.
To tylko moja rada - nic osobistego.

Aby zabierać się za takie rzeczy o których piszesz, nie wystarczą umiejętności
formatowania tekstu metodą WYSIWYG bo tak właśnie formatujesz i nie wystarczy
umiejętność wstawiania ramek na strony czego zresztą już dawno się nie robi.

Chcesz być mózgiem całej operacji? Osobiście uważam, że to zbyt wcześnie.
Ty po prostu chcesz, aby ktoś zrobił za ciebie grę, według Twojego pomysłu!
Chcesz, aby ktoś Cię z tego wyręczył, a Ty być się podpisał pod całą "imprezą"
jako mózg operacji.
Pomysł ok (czemu nie), ale nie na tym etapie kolego!

Musisz też wiedzieć, że tworzenie gier online niesie za sobą całkiem spore zyski
finansowe. Jaką masz wiedzę, na ten temat? Jak myślisz, gdzie tu są pieniądze?
Nie sądzę, abyś potrafił się odpowiednio zabezpieczyć w tej materii. Przynajmniej
jeszcze nie teraz.

Z chęcią podpowiem Ci od czego zacząć się uczyć.
Język polski to szkoła i rodzice, ja mogę podpowiedzieć Ci co dalej.
Dalej powinieneś poznać html. To jest strona z której chyba każdy z nas
uczył się w mniejszym bądź większym stopniu:
http://www.kurshtml.edu.pl/html/zielony.html

Przed Tobą dłuuuga droga, co nie oznacza, że nie do zrealizowania :)
Pamiętamy, że cel uświęca środki...
Nie zaczyna się jednak pracy od szukania sobie ludzi do wykonania czegoś,
co możesz zrealizować jedynie w swojej wyobraźni.

P.S.
Jeśli mam być szczery, tego wątku nie powinieneś zakładać w Hyde Parku.
Szukałeś w ogóle pasujących działów?
OK, dzięki za podpowiedź. Tylko że ja nie chce być mózgiem gry. I nie taka prawda że ja w ogóle nie czaje na jakiej to zasadzie działa ten HTTML np.. :(
Znaleźliśmy dobrą osobę która ma 30 lat i od 17 lat zajmuje się programowaniem. Zna tysiące języków napisał 5 frameworków i itd.
Nie będzie robił silnika i itd, ale nam pomoże jak zacząć. A może też byś nam pomógł? Chętnie bym wysłuchał twojej rady razem z nim na SKYPE możemy porozmawiać, może i ty coś się dowiesz? :)
pitreekk napisał(a):Tylko że ja nie chce być mózgiem gry.
Czyli tak - nie tworzysz stron - bo się tym nie zajmujesz.
Nie chcesz być mózgiem operacji - bo przecież będą inni,
zresztą już tacy są co znają "tysiące języków".

Heh ciekawie, ciekawie...

pitreekk napisał(a):A może też byś nam pomógł?
Gry online to nie jest mój świat. Mogę Cię (zresztą pewnie nie tylko ja) na wiele
spraw naprowadzić, ale nic za Ciebie nie wykonam.

pitreekk napisał(a):Chętnie bym wysłuchał twojej rady
No to pytaj tutaj :)
Nie mam skype - nie używam takich rzeczy.

pitreekk napisał(a):może i ty coś się dowiesz?
Na pewno - jednak w materii gier online nie mam chyba takiej potrzeby. :)

Jest potrzebna. Najważniejsza prawie jest rzecz : Organizacja.
Nie to nie na tej zasadzie, że ja chcę żeby wszystko inni robili.. Ze mną robi także osoba która zna HTTML i grafikę. I z nim wpadliśmy na pomysł z grą. A zawsze Ci co przyjdą będą moderatorami gry, będą się cieszyć, mieć satysfakcję. Jak ma ktoś firmę to na stronę główną reklamka darmowa i itd. :)
Ale to jeszcze daleka droga... Trzeba powoli dążyć do celu i się nie poddawać. :]
Stron: 1 2 3 4