Kto ma oryginalny pomysł na zrobienie konkursu ? Oczywiście na chomikowym profilu.
Swego czasu coś tam próbowałem zrobić, były tego typu konkursy:
Jaki to Film, Jaka to Gra i Kto to jest ?
Czekam na wasze propozycję, a może którąś wdrożę do realizacji : )
Może Po prostu to nie konkurs ale lotto ???
To juz tez robilem, moze nie ma co wymyslac nowych a nalezy kontynuować stare
Nom a planujesz konkurs jakiś ?
No tak, ale jeszcze nie wiem na ktorym chomiczku bede robil czy na jedynym_takim czy na ktoryms innym ; )
Może takie zagadki np. Co to jest, rano chodzi na czterech nogach, po południu na dwóch, a wieczorem na trzech?
chodzi o człowieka rano czyli jak jest małym dzieckiem i chodzi na czterech nogach, popołudniu to znaczy że jest dorosły i chodzi na dwóch a wieczór to to że jest stary i chodzi na trzech nogach a trzecia to laska.
dobre ?
No nawet dobre : ) Tylko ja nie mam glowy by wymyslac takie zagadki : P ile ich wymysle, pare i zabraknie pomyslow, no chyba że poszukam gotowce, ale inni moga to samo zrobic i bez sensu sie robi ten konkurs : p Chyba loteria jest jednym z lepszych pomyslow, dobrze ja rozreklamuje i bedzie mozna raz w miesiasu wygrac nawet spore punkty. To tez zalezy ilu bedzie grajacych i tez dla jednych moga byc to duze punkty dla innych niekoniecznie
Dla zainteresowanych daje link jak moze ewentualnie wygladac taka loteria ( ta jest co robilem kiedys) :
http://chomikuj.pl/jedyny_taki/LOTERIA
(27.09.2012, 23:21)jedyny_taki napisał(a): [ -> ]No nawet dobre : ) Tylko ja nie mam glowy by wymyslac takie zagadki : P ile ich wymysle, pare i zabraknie pomyslow, no chyba że poszukam gotowce, ale inni moga to samo zrobic i bez sensu sie robi ten konkurs : p Chyba loteria jest jednym z lepszych pomyslow, dobrze ja rozreklamuje i bedzie mozna raz w miesiasu wygrac nawet spore punkty. To tez zalezy ilu bedzie grajacych i tez dla jednych moga byc to duze punkty dla innych niekoniecznie
Dla zainteresowanych daje link jak moze ewentualnie wygladac taka loteria ( ta jest co robilem kiedys) :
http://chomikuj.pl/jedyny_taki/LOTERIA
Widać że loteria to pomysł nie nadający się do niczego ludzie nie będą chcieli wpłacać, no chyba że nagroda będzie wyższa nie za 1000 można wygrać 75 000 a za 1000 można wygrać 2 mln.
Rób coś takiego, że jak ktoś chce wziąć udział w konkursie, to musi zachomikować jakieś pliki. (Pliki sponsora)
Wtedy więcej osób będzie chciało za sponsorować ;]
Co do tego ze nie bedzie chetnych to sie nie zgodze. Z 3 miesiace kiedys robilem podobne loterie za 1 x faktycznie nie bylo za wielkie zainteresowanie, ale z czasem zainteresowanie bylo wieksze.
Heh, punkty z nieba nie leca i nie moge se pozwolic co miesiac wykladac 2mln punktow na loterie. Co do wejscia do gry nie ma co podbijac zbyt duzej stawki bo dla jednych nawet glupie 5 tys to duzo, a tak moze zagrac wiecej osob. I kazda typowana liczba by kosztowala okreslona sumke.
Z tym zachomikowaniem plikow to moze i nie jest zly pomysl, ale jaka jest gwarancja ze po jakims czasie ich nie wykasuje ?! Zadna.
Ps. udostepnie archiwalne loterie w podfolderach bo byly ukryte ... (myslalem ze wiecej bylo tych archiwalnych loterii)