Oczywiście, że Bóg ma poczucie humoru - sam je przecież wymyślił.
Czy możesz się obrazić na swoje rybki w akwarium, lub ukochanego chomika?
Moim zdaniem nie można obrazić Boga, a przynajmniej na pewno nie naśmiewaniem się ze św. trójcy, gdyż ta została wymyślona przec cesarza Konstantyna w 325r n.e. (czyli dawno po śmierci Jezusa i apostołów), na tzw. I soborze Nicejskim, a sam cesarz nie był chrześcijaninem i nie pojmował za bardzo chrześcijaństwa (wikipedia również podaje że Dogmat o Trójcy Świętej istnieje od początku III wieku). Gdy pogrzebie się trochę w historii kościoła katoliskiego to włos się jeży na głowie od podobnych faktów. Np. Biblia była ponad 500 lat na indeksie ksiąg zakazanych (co oznacza, że za jej posiadanie groziła śmierć) ale to jeszcze nic.
Wracając do tematu:
Jeśli ktoś chce poczytać o poczuciu humoru Pana Boga to polecam książkę CHATA. Jest to książka, którą czyta się "jednym tchem", Jak zacząłęm ją czytać jednego dnia, to odłożyłem następnego o 4 rano, po skończeniu.
Książka pokazuje nie tylko, że Bóg ma poczucie humoru, ale ponadto pokazuje, że nie jest taki jak przedstawia go kościół katolicki czy inne religie, które zazwyczaj straszą Bogiem i każą się bać jego gniewu. Czy istota doskonała i pełna miłości chciałaby abyśmy się jej bali i czynili dobro tylko w obawie przed piekłem i karą???
Zastanów się.
Jeśli chcesz wiedzieć o mrokach religii poczytaj to:
Paul L. Williams - Watykan zdemaskowany
Haasler A. Robert - Tajne sprawy papiezy
Matthias Mettner - KATOLICKA MAFIA
Deschner Karlheinz - Kryminalna historia chrzescij anstwa
Ellerbe.Helen-Ciemna Strona Historii Chrzescijanstwa
Haasler A. Robert - Zbrodnie w imieniu Chrystusa
Kautsky Karol - Z dziejów kościoła
Namiestnicy Boga czy Diabła.
Po przeczytaniu tych lektur nie ma wątpliwości, że Bóg ma niewiele wspólnego z obecnymi religiami.
Lepiej jest poszukiwać Boga np. ja autor książki Walsch Neale Donald - "Rozmowy z Bogiem" (tylko ta książka jest zakazana przez kościół katolicki).
![[Obrazek: 83-7191-016-9.jpg]](http://www.czytam.com.pl/ole_okladki/169/83-7191-016-9.jpg)